НОВИНИ

Шави: След повече от 10 месеца работа сега чувството е великолепно

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:57, 15.05.2023
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
шави повече месеца работа чувството великолепно
Слушай новината

Наставникът на Барселона Шави Ернандес очаквано остана много доволен след успеха с 4:2 над Еспаньол в неделя вечер, който осигури на неговия тим и шампионската титла на Испания за сезон 2022/23.

По думи на младия наставник този триумф на "каталунците" е бил много важен за проекта, по който се работи в клуба, макар да призна, че Барса все още има "недовършена работа в европейските турнири"

"След повече от 10 месеца работа, сега чувството е великолепно. Свършихме изключителна работа. За феновете, за клуба да спечелим бе от огромно значение за проекта, по който трябва да продължим да работим. Тази титла означава, че правим добре нещата, а това ни носи стабилност, въпреки че имаме недовършена работа в европейските турнири", сподели 43-годишният Шави, за когото това е първи триумф в Ла Лига като наставник. Като футболист на Барса той е печелил титлата цели 8 пъти.

Легендарният бивш полузащитник на "блаугранас" призна още, че самият той също е изпитвал напрежение в рамките на сезона, но този успех служи като награда за добре свършената работа.

"Мислех за съпругата си, за родителите си, за братята и сестрите ми... За служителите, които страдаха много, но никога не се предадоха. Ние сме в Испания, където критиките са нещо нормално. Случваше ми си е и когато бях футболист, но аз съм много упорит и в крайна сметка има награда за добрата работа", заяви Шави Ернандес.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Иван Гешев скъса оставката си, призова Сарафов да си я подаде
Иван Гешев скъса оставката си, призова Сарафов да си я подаде
Спасена от бракониери сърничка роди близнаци в бургаския зоопарк
Спасена от бракониери сърничка роди близнаци в бургаския зоопарк