НОВИНИ

Шави: В евротурнирите се плаща скъпо за грешките

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:07, 15.04.2022
Чете се за: 01:37 мин.
Спорт
шави евротурнирите плаща скъпо грешките
Слушай новината

Наставникът на Барселона Шави Ернандес очаквано остана крайно разочарован след отпадането на неговия тим от турнира Лига Европа след загуба с 2:3 като домакин от немския Айнтрахт (Франкфурт).

Шави призна, че неговите футболисти не се справили във фаза атака и са платили скъпо за грешките си в защита.

"Проявихме героизъм, но това не беше достатъчно. Изоставахме с 0:3 и в края успяхме да се доближим само на един гол до противника. Като цяло не играхме добре, не действахме правилно в атака. В евротурнирите се плаща скъпо за допуснатите грешки. Сега ще се съсредоточим върху представянето си в първенството. Дадохме всичко от себе си, за да спечелим. Този резултат не е провал, но разочарованието е голямо. Сега целта ни е да се класираме за Шампионската лига", заяви бившият футболист.

Наставникът на "лос блаугранас" коментира още, че е очаквал по-сериозна подкрепа за своя отбор от феновете по трибуните, но в действителност това не е било така и дори описа двубоя като такъв на неутрален терен.

"Публиката не ни помогна. Очаквахме около 70 000 или 80 000 наши фенове, не беше така. Изглеждаше като мач на неутрален терен. Мисля, че клубът проверява какво се е случило", сподели Шави.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Балкан (Ботевград) отстъпи на Сигал в първия 1/4-финал в Балканската лига
Балкан (Ботевград) отстъпи на Сигал в първия 1/4-финал в Балканската лига
МВФ намали прогнозите си за световния растеж
МВФ намали прогнозите си за световния растеж