НОВИНИ

Айнтрахт победи Барселона на "Ноу Камп" и остави каталунците без трофей за сезона

айнтрахт съсече барселона ноу камп остави каталунците без трофей сезона
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
23:53, 14.04.2022 (обновена)
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Айнтрахт (Франкфурт) постигна една от най-знаменитите победи в историята си, след като надви Барселона с 3:2 като гост в мач реванш от четвъртфиналите на Лига Европа.

"Орлите" поведоха в резултата на "Камп Ноу" още в 4-ата минута чрез Филип Костич, който бе точен от дузпа, отсъдена за задържане с ръце на Линдстрьом от Ерик Гарсия в наказателното поле на домакините.

Айнтрахт удвои преднината си в 36-ата минута. Рафаел Сантос Боре получи топката в половината на "гостите", напредна към наказателното поле и с изстрел от границата му се разписа в близкия ъгъл на вратата, пазена от Марк-Андре тер Стеген.

Гостите от Франкфурт направиха преднината си в срещата класическа в 68-ата минута отново чрез Костич, който получи топката в наказателното поле и с диагонален изстрел по земя матира Тер Стеген, пращайки топката в далечния му ъгъл.

Барселона намали изоставането си в 91-ата минута, когато Серхио Бускетс порази вратата на Кевин Трап с мощен изстрел извън наказателното поле.

В последните секунди на добавеното време Н'Дика извърши нарушение срещу Френки де Йонг в наказателното поле на Айнтрахт, което доведе до дузпа. С изпълнението на 11-метровия наказателен удар се нагърби Мемфис Депай, който се разписа, въпреки че първоначално изглеждаше така, сякаш Трап е отразил удара, но технологията на голлинията показа, че топката я е преминала с пълния си обем.

По този начин Айнтрахт (Фракфурт) продължава напред към полуфиналите в Лига Европа след общ резултат 4:3 и ще спори с Уест Хем за място във финала.

Барселона пък от своя страна се прости с последната си надежда да спечели трофей през сезона.

Останалите 1/4-финали в Лига Европа:

Аталанта - РБ Лайпциг 0:2 (1:1)

Барселона - Айнтрахт Франкфурт 2:3 (1:1)

Олимпик Лион - Уест Хем 0:3 (1:1)

Глазгоу Рейнджърс - Брага 3:1 (0:1)

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Потъна ракетният крайцер "Москва"
Потъна ракетният крайцер "Москва"
Парламентът не прие АПИ да плати на фирмите, които поддържат републиканската пътна мрежа
Парламентът не прие АПИ да плати на фирмите, които поддържат републиканската пътна мрежа