НОВИНИ

Шефът на френския футбол се извини на Зидан

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
11:46, 09.01.2023
Чете се за: 02:57 мин.
Спорт
зидан разбра псж
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Президентът на Френската федерация по футбол Ноел Льо Грае се извини на Зинедин Зидан за отправените думи по негов адрес в радио предаване в неделя.

Грае веднага беше критикуван от много популярни личности във Франция, сред които Килиан Мбапе и спортният министър на страната, както и бившите национали Франк Рибери, Юри Джоркаеф и Джибрил Сисе.

В изявление, изпратено днес до АФП, ден след изказването му, шефът на футбола във Франция поднася своите извинения и признава за "неуместните думи, които създадоха недоразумение", изречени за легендата на френския футбол.

„Държа да представя моите извинения за думите, които не отговарят на моите мисли, нито на моето отношение към Зидан, играча, който беше и треньора, който стана“, написа Льо Грае в изявлението си.

„Дадох интервю за RMC, което не трябваше да давам, защото те търсеха полемика, противопоставяйки Дидие на Зинедин Зидан, два паметника на френския футбол. Зинедин Зидан знае огромното уважение, което изпитвам към него, като всички французи“, казва още 81-годишният Льо Грае.

В неделя шефът на френския футбол даде интервю за RMC, ден след като стана ясно, че Дешан ще остане начело на националния тим до 2026 г.

Той бе запитан за слуховете, които спрягат Зидан за мястото на селекционер на Бразилия след напускането на Тите.

"Бих бил изненадан, ако отиде там. Но той може да прави каквото си иска, това не ме засяга. Никога не съм се срещал с него, а като федерация не сме обмисляли да се разделяме с Дидие. Дали ще се разстроя, ако Зидан отиде там? Не ме засяга. Той може да отиде където си иска - в голям клуб, в национален отбор. Дали Зидан се е опитал да се свърже с мен? Със сигурност не, дори не бих си вдигнал телефона", каза Льо Грае.

Това изказване предизвика мощна вълна от възмущение във Франция.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Край на актовете, писани на ръка от "Автомобилна администрация"
Край на актовете, писани на ръка от "Автомобилна администрация"
Министерството на спорта: Всички инвестиции по реконструирането на стадион "Българска армия" са за сметка на ЦСКА
Министерството на спорта: Всички инвестиции по реконструирането на стадион "Българска армия" са за сметка на ЦСКА