НОВИНИ

Скандал във Франция, Мбапе защити Зидан след коментара на шефа на френския футбол

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
10:46, 09.01.2023
Чете се за: 03:50 мин.
Спорт
Зинедин Зидан
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Звездата на френския национален отбор Килиан Мбапе защити Зинедин Зидан след коментарите на президента на Френската футболна федерация Ноел Льо Грае относно легендата, предават медиите във Франция.

Мбапе публикува съобщение в профила си в Туитър, в което пише: "Зидан, това е Франция. Това е липса на уважение на легендата по този начин".

Зинедин Зидан бе в основата на световната титла на Франция през 1998 г., когато спечели и Златната топка, а след това помогна и за спечелването на европейското през 2000 г., където бе избран за играч номер 1.

Зидан стана първият треньор, спечелил Шампионската лига три поредни пъти, когато беше начело на Реал Мадрид. 50-годишният футболист в момента е без работа, след като напусна поста си в испанския клуб миналата година.

Льо Грае, който в събота продължи договора на селекционера Дидие Дешан до юли 2026 година, беше гост на радио RMC в неделя. Той бе запитан за слуховете, които спрягат Зидан за мястото на селекционер на Бразилия след напускането на Тите.

"Бих бил изненадан, ако отиде там. Но той може да прави каквото си иска, това не ме засяга. Никога не съм се срещал с него, а като федерация не сме обмисляли да се разделяме с Дидие. Дали ще се разстроя, ако Зидан отиде там? Не ме засяга. Той може да отиде където си иска - в голям клуб, в национален отбор. Дали Зидан се е опитал да се свърже с мен? Със сигурност не, дори не бих си вдигнал телефона", каза Льо Грае.

Не закъсня и отговор от страна на спортния министър на страната. Амели Удеа-Кастера поиска Льо Грае да се извини на Зидан.

"Срамна липса на уважение към легенда на нашия спорт, което нарани всички нас. "Президентът" на топ спортна федерация във Франция не бива да казва това. Извинете се, моля, отидохте твърде далеч за Зидан", написа тя в Туитър.

Към Льо Грае има обвинения в сексуален тормоз, а срещу федерацията се провеждат и разследвания за злоупотреби.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Земетресение със сила 4,2 по Рихтер е регистрирано на остров Крит
Земетресение със сила 4,2 по Рихтер е регистрирано на остров Крит
От днес започва изплащането на пенсиите за януари
От днес започва изплащането на пенсиите за януари