НОВИНИ

Шерика Джаксън защити титлата си на 200 метра в Будапеща

Шерика Джаксън
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
11:14, 26.08.2023
Чете се за: 02:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Ямайската спринтьорка Шерика Джаксън защити титлата си на 200 метра при дамите на световното първенство по лека атлетика. Тя завърши с време 21.41 и този резултат бе регистриран като втори най-добър за всички времена. Пред него е само рекордът на Флорънс Джойнър от 21.34 секунди през 1988.

Габи Томас спечели среброто с 21.81 секунди, а нейната американска сънародничка Ша'Кари Ричардсън завърши на третото място и взе още един медал след златото на 100 метра. Тя записа личен рекорд с 21.92 секунди.

Харука Китагучи от Япония спечели титлата на копие с последното си хвърляне в петък, измествайки колумбийката Флор Уртадо. Последната пристигна в Будапеща с лично най-добро постижение от едва 63.84 метра, записано преди цели седем години, но в петък хвърли на 65.57 от първия опит. Това постижение бе вписано като рекорд на Южна Америка.

Уртадо прекара дълго време край пистата в очакване на шокиращо злато и австралийката Макензи Литъл почти я свали от върха с 63.38 метра, което в края на деня бе достатъчно само за бронз. Причина за това е последното хвърляне на Китагучи, която записа 66.73 метра и спечели първо световно злато за японките в дисциплината.

Шампионката от последните две световни първенства Келси-Лий Барбър от Австралия едва се класира на финал с 12-и резултат и в него завърши на седмо място с опит на 61.19 метра.

Юлимар Рохас от Венецуела спечели четвърта поредна световна титла на тройния скок, стигайки до най-доброто постижение с шестия си и последен опит за вечерта. Световната рекордьорка и олимпийска шампионка скочи на 15.08 метра и свали от върха Марина Бек-Романчук от Украйна, която финишира с 15.00. Леянис Ернандес от Куба спечели бронз с 14.96 метра.

Бъдете с БНТ и световното първенство по лека атлетика!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Милица Мирчева завърши на 36-о място в маратона на световното първенство по лека атлетика
Милица Мирчева завърши на 36-о място в маратона на световното първенство по лека атлетика
Ноа Лайлс спечели трета поредна световна титла в спринта на 200 метра
Ноа Лайлс спечели трета поредна световна титла в спринта на 200 метра