НОВИНИ

Шестима българи ще стартират в първия ден в Токио

bnt avatar logo
от БНТ
19:23, 23.07.2021
5645
Чете се за: 01:40 мин.
Спорт
Токио 2020 лого
Слушай новината

Шестима българи в пет вида спорт ще вземат участие още в първия състезателен ден на Олимпийските игри в Токио.

Началото ще даде единствената ни представителка в тениса на маса Полина Трифонова. Тя ще започне в 3.45 часа българско време мача от първия предварителен кръг срещу Сара Ханфу от Камерун.

Малко след 5.00 часа в ранни зори участие ще започне и представителят ни в джудото до 60 килограма. Двубоят на Янислав Герчев ще бъде излъчен на живо по БНТ 3, както и онлайн на спортната секция на bntnews.bg. Българинът стартира срещу еквадореца Ленин Пресиадо на 1/16-финалите. Състезанието в категорията ще приключи още в първия ден от турнира.

Надпреварата на Дейвид Хъдълстоун е предвидена да започне в 8.30 часа наше време. Квалификациите в спортната гимнастика при мъжете ще се излъчват на живо по БНТ 3 и онлайн в сайта ни.

Любомир Епитропов ще стартира пръв от плувците ни в 14.30 часа на 100 метра бруст, като сериите ще можете да гледате по БНТ 1 и БНТ 3.

Двойката ни в бадминтона Габриела и Стефани Стоеви също ще представят страната ни в събота, 24 юли. Националките ще стартират срещу състезателките на Република Корея в груповата фаза на турнира. Началният час на мача е от 5.40 часа наше време.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шестима са загинали при наводнения и свлачища в Турция
Шестима са загинали при наводнения и свлачища в Турция
Експерти спорят за маркировката по ремонтирания участък на "Тракия"
Експерти спорят за маркировката по ремонтирания участък на "Тракия"