НОВИНИ

Шестима влизат в кметската надпревара за Стара Загора

шестима влизат кметската надпревара стара загора
bnt avatar logo
от БНТ
12:53, 25.09.2023
12124
Чете се за: 02:07 мин.
Политика
Слушай новината

Шестима са кандидатите за кмет на Стара Загора на местния вот на 29 октомври.

Живко Тодоров е кандидатът на ГЕРБ за местните избори през октомври. Тодоров влиза в кметската надпревара за четвърти път. Той заема кметското място през 2011 г. и оттогава управлява града.

Председателят на Общинския съвет в мандат 2019 - 2023 г. Мария Динева ще се яви на местните избори от коалиция "Земеделски народен съюз". Тя е с икономическо образование - специалност Аграрна икономика. Магистър по Регионално планиране. Управител на фирма в сферата на строителството и управление на имоти.

Димитър Чорбаджиев е кандидатът на коалиция "Продължаваме Промяната" - "Демократична България". Той е общински съветник от "Демократична България". От 16 години е мениджър продажби в старозагорска търговска фирма - оторизиран представител на голяма автомобилна компания.

Иван Върляков е кандидат за кмет на община Стара Загора на БСП за втори път. Професор по физиология на животните и човека в Тракийския университет. Изпълнителен директор на Регионална асоциация на общините "Тракия". Член на Постоянната комисия по аграрни науки и ветеринарна медицина към Национална агенция за оценяване и акредитация към Министерски съвет. Върляков е заместник-председател на Общински съвет, председател на групата на коалиция "БСП за България".

Народният представител Искра Михайлова е кандидатът за кмет на "Възраждане".

"Има такъв народ" издига Тихомир Тенев. Инженер по професия, депутат в 45-ото и 46-ото Народно събрание.

Автор: Иван Янев

Снимки: БТА, БГНЕС

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДПС няма да издигне кандидат за кмет на София
ДПС няма да издигне кандидат за кмет на София
Дейвид Хагърти беше преизбран за президент на Международната федерация по тенис, Стефан Цветков отпадна от състава на Борда на директорите
Дейвид Хагърти беше преизбран за президент на Международната федерация по тенис, Стефан Цветков отпадна от състава на Борда на директорите