НОВИНИ

Шестима влизат в надпреварата за кметския пост в Търговище

четирима влизат надпревата кметския пост търговище
bnt avatar logo
от БНТ
13:56, 26.09.2023
9348
Чете се за: 06:37 мин.
У нас
Слушай новината

Д-p Дapин Димитpoв, настоящ кмет на Община Търговище щe ce ĸaндидaтиpa зa тpeти мaндaт. Бил е общински съветник в Общинския съвет в Търговище, народен представител в 42-ото и 43-ото Народно събрание, понастоящем председател на Постоянната комисия по здравеопазване към НСРОБ. Семеен, има две деца. Димитров е роден през 1962 г. Завършва Медицинския университет във Варна, специалност "Медицина", след което специализира "Акушерство и гинекология". Професионалният му път като лекар започва през 1998 г. в МБАЛ - Търговище. До 2016 г. е началник на Отделение по акушерство и гинекология в МБАЛ - Търговище. На предишните избори за местна власт на балотаж д-р Димитров спечели със значителна преднина пред кандидата на ДПС Хамди Илязов, който е и областен председател на ДПС. В изборите за местна власт ГЕРБ участва с листа от 33-ма кандидати за общински съветници.

Радослав Бойчев се явява на изборите като независим кандидат. Роден е на 1 януари 1981 г. в Ихтиман. Завършва средно образование, специалност „Счетоводство и контрол“ в Икономически техникум в Търговище. Завършва специалност „Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред“ в Академията на МВР, пpидoбивa мaгиcтъpcĸa cтeпeн пo „Haциoнaлнa cигypнocт“ и пpoдължaвa oбyчeниeтo cи пo втopa мaгиcтъpcĸa пpoгpaмa – „Лoгиcтиĸa“ във Висшето военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров“, Bapнa. От 2003 до 2010 г. е служител на териториалното звено „Борба с организираната престъпност“ при ГД БОП на МВР, група „Терор“. Като част от ТЗ БОП - Търговище, дейността му е била насочена към неутрализиране на престъпни групи. През 2010 г. започва работа като експерт по сигурността и човешките ресурси в голяма местна компания. Бойчев става член на „Има такъв народ“, и е избран за областен координатор на партията в Търговище. До ноември 2022 г. На парламентарните избори през април 2021 г. е водач в листата на ИТН за 28-и МИР - Търговище. На парламентарните избори през юли 2021 г. е водач в листата на ИТН за 28-и МИР - Търговище. Избран е за народен представител. Бил е част от Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, като е взел и участие в парламентарния контрол по въпроси, касаещи дейността на държавни предприятия в област Търговище с принципал Министерството на земеделието, храните и горите. На парламентарните избори през ноември 2021 г. е водач в листата за ИТН в 28-и МИР - Търговище. На парламентарните избори през 2022 г. е втори в листата на ИТН за 28-и МИР - Търговище. На местните избори през 2023 г. е независим кандидат за кмет на община Търговище, издигнат от инициативен комитет.

Стефан Асенов е кандидатът на Коалиция "Продължаваме Промяната" - "Демократична България" за кмет на Търговище. Той е на 31 г. Завършва Професионалната гимназия по компютърни технологии и системи в Правец и се дипломира от Университета в Ковънтри, като автомобилен инженер. Работи като мениджър на инженерни проекти в голяма компания за производство на екстериорни автомобилни компоненти. Връща се в Търговище с желанието да работи за развитието на местната индустрия, чрез създаване на работни места. Няколко години е производствен директор в местен завод и от началото на 2023 г. е областен координатор на „Продължаваме Промяната“. Първи стъпки в политиката му са през 2022 г. като кандидат за депутат в изборите за 48-ото Народно събрание. Ако бъде избран за кмет, ще наблегне на развитието на местните спортни клубове, с ремонт и откриване на нови спортни обекти.

Красимир Русев е кандидатът за кмет на Търговище на ПП „Свобода“. Той е кандидат за кмет за пети път. Бил е общински съветник през мандата 1999 - 2003 г. На 53 години, семеен е, има три деца и един внук на шест години. Има опит в семейно земеделие, бакалавър е по агромениджмънт. През последните години работи като като шофьор на такси в областния град. Поддържа собствен Блог на Русев под името „Думи от упор“, където представя собствени възгледи и критики към управлението на местната власт и други актуални теми в региона. ПП „Свобода“ влиза в надпреварата за местната власт в Търговище с петчленна листа с кандидати за общински съветници.

Маринела Динева е кандидатът на ПП „Партия на Зелените“ за кмет на Търговище. Динева е родена в Търговище, завършила е Езиковата гимназия, има две висши образования: магистър „Български език и история" и „Право“. Работила е като журналист в местната телевизия, а от 2004 г. е главен юрисконсулт в Националната агенция за приходите. Тя е един от първите регистрирани медиатори в България за извънсъдебно решаване на спорове и конфликти. Работила е по проекти на неправителствения сектор като доброволец, председател на Обществения съвет на Първо СУ „Св. Седмочисленици“ в Търговище, общественик. Защитник на правата на гражданите и зелената система. Водила е дела за отмяната на таксите в детските градини, за справедливо определяне на общинските данъци и такси, за защита на зелената градска среда. Омъжена е, има две дъщери.

Васил Иванов е кандидат за кмет, издигнат от ПП „Има такъв народ“.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България се включва на 3х3 турнир в Словакия
България се включва на 3х3 турнир в Словакия
Над 150 сайта за хазарт са спрени заради липса на лиценз
Над 150 сайта за хазарт са спрени заради липса на лиценз