НОВИНИ

Шевченко: Заслужихме си любовта на цялата страна

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:33, 30.06.2021
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
шевченко заслужихме любовта цялата страна
Слушай новината

Селекционерът на Украйна Андрий Шевченко очаквано беше развълнуван след класирането на неговия отбор за 1/4 финалите на УЕФА Евро 2020.

Украинците спечелиха драматично с 2:1 след продължения, като "златния гол" за успеха реализира Артьом Довбик в 121-та минута.

След последния съдийски сигнал Шевченко в приповдигнато настроение заяви, че неговия отбор си е заслужил любовта на цяла Украйна.

"И двата отбора играха добре. Получи се интересен мач. Никой от двата отбора не искаше да загуби, затова се стигна до тази драма в края. С това представяне и с тази отдаденост, нашият отбор си заслужи любовта на цялата страна. Знаехме, че ще трябва да се хвърлим здраво от първата минута. Наясно бях кой може да ни подсили по време на мача. Планът, който бяхме изготвили, проработи", започна Шева.

Селекционерът сподели още, че отборът не е успял през цялото време да контролира срещата, но най-важното е, че неговите играчи са успели да изпълнят предварителния план.

"Решихме да защитаваме повече фланговете. Исках от халфовете да работят повече, промених позицията на Ярмоленко. Опитахме да контролираме мача, но на моменти не се получаваше. Но в крайна сметка отборът изпълни плана".

На 1/4 финала украинците ще играят срещу Англия, а двубоят е на 3 юли събота от 22 часа на "Стадио Олимпико" в Рим.

Исторически, това е най-доброто представяне на Украйна като самостоятелна държава на Европейско първенство, като досега те се бяха проваляли и в двата си опита да преодолеят груповата фаза.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Бъдеще за туризма": Има скандално разминаване между постановлението за помощта и нотификацията от ЕК
"Бъдеще за туризма": Има скандално разминаване между постановлението за помощта и нотификацията от ЕК
Увеличението на тока наложи извънредно отчитане на електромерите
Увеличението на тока наложи извънредно отчитане на електромерите