НОВИНИ

Ще вали и през нощта. Опасност от поледици утре

bnt avatar logo
от БНТ
21:00, 11.01.2021
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

През нощта валежите ще продължат - код оранжево, за нови значителни количества дъжд, е обявен в югоизточните райони. В западните и централните части на Дунавската равнина ще вали отново сняг и с понижението на температурите до сутринта ще има условия за заледявания и поледици.

Минималните температури утре ще са около нулата в София и в Северна България и от 3° до 7° по Черноморието и в южната половина от страната. През деня валежите ще отслабват, в Западна България ще спрат, а облачността там ще започне да намалява. Ще духа слаб, в Източна България умерен вятър от север-североизток, с който ще продължи да нахлува по-студен въздух, температурите ще се понижават и максималните в Северна България ще бъдат от 1° до 3°, на морския бряг и в Южна България - от 5° до 10°.

В планините и утре ще остане необичайно топло. Но бурният южен вятър от последните дни ще отслабва, постепенно ще се ориентира от запад-северозапад и там също ще започне застудяване.

Ще бъде облачно, мъгливо, с валежи. След обяд в масивите от Западна България валежите ще спират и облачността ще се разкъсва и намалява.

Проливни валежи не само у нас, и на Балканите, особено в югоизточните райони от полуострова. Причината - средиземноморски циклон. След обилните снеговалежи, в Испания утре ще бъде предимно слънчево, но все още много по-студено от обичайното за сезона. В останалата част от континента облачността ще е по-често значителна и на много места ще вали.

У нас в сряда валежите навсякъде ще спрат, но в четвъртък след обяд от запад отново ще завали сняг. В петък главно в Югоизточна, а в събота в Северна България и планинските райони ще превалява, но вече слабо и предимно сняг. През следващите дни се очаква чувствително застудяване и в края на седмицата температурите в по-голямата част от страната дори и през деня ще остават отрицателни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Доживотен затвор за четирима българи за трафик на хероин в Гърция
Доживотен затвор за четирима българи за трафик на хероин в Гърция
200 години от рождението на Георги Раковски, какви ще бъдат честванията?
200 години от рождението на Георги Раковски, какви ще бъдат честванията?