НОВИНИ

Швейцария надигра Турция, но ще почака за място на 1/8 финалите

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:00, 20.06.2021
Чете се за: 04:10 мин.
Спорт
швейцария надигра турция почака финалите
Слушай новината

Отборът на Швейцария спечели с 3:1 срещу Турция и по този начин зае 3-то място в Група "А", което потенциално може да ги изпрати към фазата на 1/8 финалите на УЕФА Евро 2020.

Двубоят на Олимпийския стадион в Баку беше много приятен за наблюдаване, тъй като и двата отбора заложиха на нападателен футбол, като за 90 минути зрителите станаха свидетели на общо 42 удара и към двете врати.

Все пак "кръстоносците" се оказаха по-точни, като Харис Сеферович откри резултата, а Джердан Шакири бе точен на два пъти. Между неговите две попадения пък Ирфан Кахведжи се разписа за Турция.

Така, крайното класиране в тази група е следното: Италия на първо място с 9 точки, следвана от Уелс и Швейцария с по 4, но "драконите" са на 2-ро място заради по-добра голова разлика. Турция пък отпада безславно от шампионата с нулев актив и само един отбелязан гол.

Сега за "кръстоносците" на Владимир Петкович остава да изчакат края на груповата фаза, за да разберат дали ще попаднат сред някои от най-добрите трети отбора, които ще продължат към елиминационната фаза.

Турция започна двубоя във вихрено темпо и само за четири минути южните ни съседи вече имаха четири изстрела по посока на вратата на Ян Зомер. Най-опасният бе на Канаан Айхан, но стражът на Швейцария се намеси подобаващо.

В 6-ата минута обаче Швейцария избухна чрез Харис Сеферович, който откри резултата с прекрасен удар от дистанция, който матира Уюурджан Чакър.

В 26-ата минута Джердан Шакири нанесе втори тежък удар по амбициите на Турция, след като играчът на Ливърпул се разписа с много красив удар от граница на наказателното поле.

Отново той можеше да направи 3:0 броени секунди след това, но останал очи в очи срещу турския страж, нисичкият футболист не съумя да го преодолее.

В 33-ата минута Ян Зомер развенча надеждите на Турция да отбележат, отразявайки опасен изстрел от дистанция на Мерт Мюлдюр.

Така краят на първото полувреме дойде при аванс от 2:0 за "кръстоносците", които определено демонстрираха страхотна ефективност в предни позиции.

След почивката Швейцария се втурна да търси още голове в опит да се добере до 2-то място, но последното препятствие пред тях беше вратарят Уюурджан Чакър.

Турците пък най-накрая дочакаха своя миг в 62-ата минута, когато Ирфан Кахведжи преодоля Ян Зомер с брилянтен изстрел от дистанция, вкарвайки първи гол за своята страна на шампионата.

Радостта им обаче не трая дълго, тъй като само шест минути по-късно образцова контраатака на швейцарците бе завършена по превъзходен начин от Джердан Шакири за 3:1.

В последните малко повече от 20 минути на стадиона в Баку и двата тима продължиха да действат офанзивно, но за съжаление нов гол не падна и така Швейцария заслужено триумфира с 3:1.

Стартови състави:

Швейцария: Зомер, Родригес, Елведи, Видмер, Зубер, Аканжи, Фройлер, Джака, Шакири, Сеферович, Емболо

Турция: Чакър, Челик, Демирал, Союнджу, Мюлдюр, Айхан, Туфан, Кахведжи, Чалханоолу, Юндер, Йълмаз

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Белгия откриха тялото на издирвания беглец Юрген Конингс
В Белгия откриха тялото на издирвания беглец Юрген Конингс
Пестелива победа за Италия, но и Уелс продължава напред
Пестелива победа за Италия, но и Уелс продължава напред