НОВИНИ

Сигнал: Оголени електрически кабели в центъра на София

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
12:56, 28.08.2021
Чете се за: 01:37 мин.
Регионални
Слушай новината

Зрители на БНТ сигнализираха, че на столичната улица "Алабин" има недостатъчно обезопасени електрически кабели. В района от близо 3 месеца тече ремонт.

Ремонтът на улица "Алабин" включва подмяна на трамвайното трасе и настилката на тротоарите. От няколко дни инженер Тошков, който живее тук забелязал, че след разкопаване на тротоара част от кабелите не са достатъчно обезопасени.

"Виждам един кабел, който е 20-киловолтов. При едно скъсване или нарушаване изолацията на този кабел, човек може да си отиде", каза инж. Любомир Тошков.

Въпреки предупредителните знаци за ремонт и забранено преминаване, разсеяни пешеходци пресичат съвсем близо до кабелите.

Хората, които живеят в района и са близо до кабелите, няколко пъти са се обръщали към Столичната община, за да сигнализират. От там им отговорили, че след като случаят е спешен, трябва да се обадят на телефон 112.

Няколко часа след сигнала до спешния телефон, представители на ЧЕЗ дошли на място, за да огледат. В официална позиция на ЧЕЗ се казва, че при огледа на мястото няма наранени кабели, които да са опасни за гражданите. Въпреки това компанията е издала указания към изпълнителите за незабавното засипване на съоръженията с пясък.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петима души бяха обгазени при пожар в Пловдив
Петима души бяха обгазени при пожар в Пловдив
България U17 изпусна победата срещу Армения
България U17 изпусна победата срещу Армения