НОВИНИ

Стефан Янев: Обстановката по границата е спокойна

bnt avatar logo
от БНТ
12:27, 28.08.2021
Чете се за: 01:35 мин.
Политика
Слушай новината

Служебният премиер Стефан Янев е на посещение на българо-турската граница в района на Малко Търново. Той ще се запознае с обстановката, предвид очаквания миграционен натиск.

Стефан Янев лаконично коментира политическата обстановка в страната. Според него тя е такава, каквато трябва да бъде предвид поредния опит да бъде съставено правителство. По думите му парламентарно представените партии знаят своята отговорност. Очакванията му са да направят всичко необходимо, но ако се стигне до нови избори, губещите ще са именно партиите с разнопосочни мнения.

Относно състоянието на оградата на границата премиерът призна, че има компрометирани участъци, но за около месец те могат да бъдат ремонтирани. Създадена е и нужна организация заради мигрантския натиск.

"Има очакване за интензифициране на този натиск мигрантски по границата. Към момента всичко, което е необходимо като организация, като осигуряване, е направено. Обстановката е спокойна, те се справят. Мисля, че българските граждани могат да бъдат спокойни, че нещата по отношение на охрана на държавната граница са в рамките на нормалното", каза Янев.

По данни на гранична полиция ежедневно се спират между 100 и 200 мигранти, предимно от Афганистан заради ситуацията там.

Репортер: Давид Сукнаров

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лудогорец се подсили с халф на Лил
Лудогорец се подсили с халф на Лил
Лудогорец започва с гостуване в Дания и дерби със Звезда в Лига Европа
Лудогорец започва с гостуване в Дания и дерби със Звезда в Лига Европа