НОВИНИ

Силни емоции и много спомени в Левски след празника на "сините"

силни емоции спомени левски празника сините
bnt avatar logo
от БНТ
08:40, 25.05.2022
Чете се за: 03:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Главните действащи лица в звездния празник на Левски по случай 108 години от създаването на клуба изразиха силните си емоции, изпитани отново на стадион „Георги Аспарухов“.

Легендите спечелиха шоу мача между „Синя приказка I“ и „Синя приказка II“ с 4:2.

Димитър Телкийски, Станислав Ангелов, Димитър Иванков от дузпа и Валери Домовчийски вкараха попаденията за знаменития тим на "сините", който стигна четвъртфинал в Лига Европа и влезе в групите на Шампионската лига.

За носителите на Купата на България се разписаха Билал Бари и Радослав Цонев.

„Аз бях изключително щастлив да видя тези футболисти. Това е най-успешният отбор в историята на Левски. Почти най-успешният, това е спорно. Но дълго време не се беше събирал. Смятам, че по-често трябва да има такива празници. Такива футболисти като тях заслужават имената им да стоят със златни букви в нашата история. Портретите им да са високо горе и всички, които идват след тях да се опитват да стигнат тяхното ниво“, сподели настоящият треньор на Левски Станимир Стоилов.

Иво Ивков също сподели положителните си емоции след „синия“ мач на стадион „Георги Аспарухов“.

„Прекрасен ден беше, най-хубавият български празник преди всичко за мен, който съвпада с левскарския рожден ден. Времето за празници свърши. Насладихме им се. Господ даде възможност да имаме повод за това – и купата, и всичко. Но положението в клуба е такова, че да не можем да се отпуснем за по-дълъг период и да сме по-спокойни“, сподели изпълнителният директор на клуба Ивайло Ивков.

Бившият играч на „сините“ Георги Иванов – Гонзо пожела на настоящия тим на Левски да надмине постиженията на състава от „Синя приказка I”.

„Феновете вече изпитват удоволствие от това, което виждат на терена. Докато преди, преди да дойде Мъри, без да искам да обиждам никого, само любовта водеше феновете, а не играта на отбора. Аз винаги се чувствам добре на „Герена“, винаги изпитвам удоволствие да видя стари приятели“, сподели Георги Иванов – Гонзо.

Димитър Иванков също не скри усмивката си след звездния мач.

„Стана хубав мач. Надявам се феновете да са останали доволни. Да видят позабравени футболисти от далечното и не толкова далечното минало. Винаги е приятно да се завърнеш на „Герена“. Постарахме се да направим едно шоу, да има резултатност и да зарадваме феновете най-вече“, сподели бившия вратар на Левски.

Бившият футболист на Левски Станислав Ангелов – Пелето се върна в годините назад, за да разкаже пред журналистите времето, прекарано по футболните терени.

„Преди точно 8 години на същата дата изиграх последния си официален мач срещу Лацио. За 100-годишнината и тогава спрях с футбола. Страхотни емоции, много добри преживявания. Народната любов пак се връща, което е хубаво“, каза още Пелето.

Снимки: ПФК Левски

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шофьор на тролейбус от Русе с любопитно хоби
Шофьор на тролейбус от Русе с любопитно хоби
Спасяване на коралите: Нидерландска компания създаде биоразградим риф
Спасяване на коралите: Нидерландска компания създаде биоразградим риф