НОВИНИ

Ветераните на Левски спечелиха демонстративния мач навръх 108-ия рожден ден на клуба

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:43, 24.05.2022
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
ветераните левски спечелиха демонстративния мач навръх 108 рожден ден клуба
Слушай новината

Отборът на "Синя приказка I", съставен от ветерани на Левски, които се подвизаваха на "Герена" по време не първия престой там като треньор на Станимир Стоилов, спечели демонстративния двубой, с който беше поставена кулминацията по повод 108-ия рожден ден на клуба.

В спектакъла на стадион "Георги Аспарухов" играчите, които достигнаха до 1/4-финалите в Купата на УЕФА, а след това влязоха и в групите на Шампионската лига се наложиха с 4:2 над актуалния отбор на Левски - "Синя приказка II", който преди точно 10 дни триумфира в турнира за Купата на България.

Головете за победителите реализираха Димитър Телкийски, Станислав Ангелов, Димитър Иванков и Валери Домовчийски, а в техните редици блестяха още имената на играчи като Даниел Боримиров, Седрик Бардон, Христо Йовов, Георги Иванов-Гонзо и други.

За настоящия отбор на "сините" пък точни бяха Билал Бари и Радослав Цонев.

На почивката между двете полувремена пък Националният клуб на привържениците на Левски връчи на "сините" трофеят от последната шампионска титла на отбора през 2009 година, който отново ще заеме своето място в музея на клуба.

Честванията по повод 108-ия рожден ден на Левски продължиха през целия ден, като всичко започна на "Могилката", където пред привържениците говориха мажоритарният собственик на клуба Наско Сираков, наставникът Станимир Стоилов, както и изпълнителният директор Иво Ивков.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
На 24 май - българска реч прозвуча и в румънския парламент
На 24 май - българска реч прозвуча и в румънския парламент
Връчиха наградите "Аскеер" за театрално изкуство
Връчиха наградите "Аскеер" за театрално изкуство