НОВИНИ

Силвия Радойска: На женския национален отбор му предстоят много победи и щастливи моменти

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:39, 22.02.2023
Чете се за: 03:05 мин.
Спорт
силвия радойска женския национален отбор предстоят победи щастливи моменти
Слушай новината

Селекционерът на женския ни национален отбор по футбол Силвия Радойска похвали "трикольорките" за представянето им по време на турнира в Алания, където те постигнаха две победи и една загуба.

На турска земя българките надиграха съставите на Хонконг и Северна Македония, а в последната си среща отстъпиха на Косово. В интервю Радойска разкри, че именно успеха срещу западните ни съседи е бил най-сладък.

"В трите мача отборът игра изключително добре. Спечелихме два от тях. Момичетата се представиха достойно с играта си, бяха много мотивирани и търсеха победите и в трите мача. Смятам, че това е най-положителното представяне до момента. Най-сладката победа и най-емоционалният мач беше срещу Република Северна Македония, когато победихме 2:1 с гол в последните минути. Смятам, че момичетата показаха характер, търсеха успеха до края и в крайна сметка отборът беше възнаграден. Макар и с малко късмет, но пък това заучено положение, което работихме в тренировките преди мача се получи страхотно. И се получи изключително емоционална победа за нашия отбор", заяви Силвия Радойска.

Треньорката на българките изрази също така и оптимизъм, че през 2023-та година отборът ще съумее да постигне поставените си цели, които са свързани с добро представяне в дебютното издание на Лигата на нациите при дамите.

"Целите за националния отбор винаги са били най-високи. Аз и моят екип винаги сме търсили победата от всеки един двубой до момента. Но срещнахме доста силни съперници. Сега с новите формати в европейските квалификации и с новия турнир Лига на Нациите, ще срещнем състави от нашата класа и смятам, че с тях можем да се надиграваме и да постигнем целите, които си поставяме. На националния отбор за жени му предстоят много щастливи моменти и победи", заяви селекционерът на националния отбор.

"Едно момиче е с контузия след турнира. Биляна Пенчева е с разтегнати връзки на коляното от срещата с Република Северна Македония, докато Мирела Моева беше с вирусно заболяване и не игра в срещата с Косово", завърши Силвия Радойска.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Коалиция "ПП-ДБ" внесе жалба в съда срещу решението на ЦИК машинният вот да не се брои и отделно
Коалиция "ПП-ДБ" внесе жалба в съда срещу решението на ЦИК машинният вот да не се брои и отделно
Даниел Трифонов спечели второто контролно на гимнастиците при младежите
Даниел Трифонов спечели второто контролно на гимнастиците при младежите