НОВИНИ

Силвия Радойска: За нас е изключителна гордост и привилегия да играем на националния стадион

силвия радойска нас изключителна гордост привилегия играем националния стадион
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
18:49, 04.12.2023
Чете се за: 03:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът на женския национален отбор по футбол на България Силвия Радойска заяви, че настроението в редиците е добро преди утрешния последен двубой на "лъвиците" от група 5 в дивизия "С" на турнира Лига на нациите.

Във вторник (5 декември) от 17:00 часа българките посрещат състава на Северна Македония на Националния стадион "Васил Левски" в мач, в който победата може да класира нашите момичета за плейофите за изкачване в по-горното ниво за следващото издание на надпреварата.

По време на пресконференцията си Радойска сподели, че в българският тим са изцяло фокусирани върху дуела срещу западните ни съседи и вече са оставили зад гърба си тежкото поражение с 1:5 от Косово преди няколко дни.

"Истина е, че не бяха най-добрите ни два дни. Но определено в момента не мислим за случилото се в Косово, а сме настроени и пределно мотивирани за мача ни със Северна Македония, който предстои. И знаем, че той може да ни осигури евентуален бараж за класиране в Лига В", започна треньорката на България. Тя е по-спокойна защото контузените и болните вече са възстановени, има леки проблеми, които отшумяват. Единствено наказание отваря проблем в защитата", започна българският селекционер.

"Имаме определени проблеми, но не са така сериозни, както бяха преди мача с Косово. За съжаление централният защитник Нора Димитрова, която е и втори капитан на тима, получи червен картон и трябва да изтърпи наказание в утрешния мач. Но имаме готовност за друг човек, който ще я замести не по-зле, така че в този ред на мисли други проблеми нямаме. Няма и контузени състезателки както беше преди предишната среща", добави тя.

Българският наставник разкри още, че за дамския ни състав е "гордост и привилегия" да играе на Националния стадион "Васил Левски" и изрази надежда, че в бъдеще "лъвиците" ще получават по-голяма подкрепа от родните привърженици.

"Отборът на Република Северна Македония не се бяха подготвили за мачовете с Косово толкова добре, както се готвят за нас. Срещу Косово им липсваха пет състезателки, но сега за нашия мач ги видях, че отново са в пълен състав. И са готови, но пък ние сме двойно по-мотивирани точно поради тази причина. За нас е изключителна гордост и привилегия да играем на националния стадион. Аз съм играла два мача тук, но с клубен отбор. Така че за мен също ще бъде първи мач като селекционер. За мен също е изключителна чест и привилегия. Не можем да сме недоволни. И се надявам всички хора, които припознават мъжкия футбол, да ни приемат, че женския вариант не сме по-лоши. Смятам, че се представяме добре и сме атрактивни за публиката. Надявам се да имаме повече подкрепа, не само утре, но и в бъдеще за женския отбор", завърши Силвия Радойска.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Украйна променя тактиката си във войната с Русия
Украйна променя тактиката си във войната с Русия
Наръчник за правна помощ на непридружени деца бежанци ще помага на адвокати
Наръчник за правна помощ на непридружени деца бежанци ще помага на адвокати