НОВИНИ

Симона Иванова: Пожелавам си да стигна до Олимпиада и да взема медал

симона иванова пожелавам стигна олимпиада взема медал
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:36, 27.05.2023
Чете се за: 04:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Пожелавам си да стигна до Олимпиада и да взема медал. Това заяви в интервю за БГНЕС талантливата ни млада плувкиня Симона Иванова, която днес бе част от шестото издание на благотворителното бягане Run2Gether в София.

Иванова е изключителен талант, като в началото на април счупи 40-годишен рекорд в родното плуване - състезателката на НСК "Олимп" (София) завърши на четвърто място в дисциплината 200 м свободен стил на турнира "Мултинейшънс" (момичета 14-15 г. и момчета 15-16 г.) в сръбската столица Белград. Резултатът ѝ от 2:08:68 бе нов държавен рекорд за девойки младша възраст, подобрявайки върховото постижение на Ваня Аргирова, която на 18 август 1983 г. в Лайпциг (ГДР) регистрира време от 2:08:73.

С нея днес бе и треньорът и председател на столичния НСК "Олимп" Емил Милков.

"За нас е огромно удоволствие да участваме всяка година в маратона Run2Gether. Всъщност, най-важното нещо, на което учим нашите състезатели, като Симона, е, че ние трябва да се развиваме и като хора - не само във физическо направление, а и в спортно, за да можем да сме пълноценни личности. Защото точно това е разликата между добрите и най-добрите спортисти. Когато тя отиде на финал и се състезава, всички като нея притежават качества като бързина, сила, издръжливост, но това, което различава добрите от най-добрите, е това, което притежават в главата и в сърцето си", каза той.

Иванова изрази подкрепата си за благотворителното бягане за хора с различни възможности, като се надява един ден да стигне до големите състезания - Олимпиада, световно и европейско първенство.

"Аз съм тук, за да мога да общувам с всички деца и да тичаме, за да можем да ги подкрепяме. За мен тичането е забавление, нещо интересно. Надявам се да стигна някой ден до Олимпиада, Световно и до Европейско. Сега ще отида в Лариса на едно състезание с националния отбор. Надявам се там да направя още рекорди. Разбира се, че вярвам в себе си", продължи талантливата ни плувкиня.

Милков бе категоричен, че Иванова няма таван и единствено тя може да си слага ограничения.

"Няма таван, няма ограничени възможности. Таванът е такъв, какъвто си го постави тя. Стига да вярва, оттам-нататък възможностите ни са неограничени - това е и посланието ми към всички хора - "Вярвайте в себе си, вие сами си поставяте граници на своите възможности"", сподели още той и продължи: "За шеста поредна година участваме, от самото начало, ние идваме тук с всичките ни деца, с голяма част от състезателите ни - за нас е важно да ги развиваме както във физическо, така и в умствено, духовно и социално-емоционално измерение, което означава да общуваме с останалите, да служим на различни каузи. За нас този маратон е удоволствие и развитие. Включвали сме в много благотворителни каузи - сами инициираме такива. Това, което бих искал да споделя от годините тук досега - много важно е как гледаме на хората с различни възможности. Така както гледаме ние на тях, така те гледат на самите себе си. Ето още едно послание - "Гледайте на хората с различни възможности с уважение"", допълни треньорът по плуване в НСК "Олимп".

Симона си пожела един ден да стигне до Олимпийски игри и там да вземе медал.

"Пожелавам си да стигна до Олимпиада и да взема олимпийски медал", завърши младата ни състезателка от село Нови Хан, която държи шест национални рекорда, като се превърна в най-бързата плувкиня на България за всички времена на 100 и 200 м свободен стил за нейната възрастова група съответно с времена 0:59:49 и 2:07:64.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Христо Стоичков в Бургас: Болно ми е, че отблъснахме хората от стадионите
Христо Стоичков в Бургас: Болно ми е, че отблъснахме хората от стадионите
Лена Бориславова: Не можем да рестартираме преговорите с ГЕРБ от самото им начало
Лена Бориславова: Не можем да рестартираме преговорите с ГЕРБ от самото им начало