НОВИНИ

Сираков: Не вярвам в промяната с този Изпълком, но пак ще гласувам за Боби

Наско Сираков
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
11:42, 14.10.2021
Чете се за: 03:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков отново изрази подкрепата си за Борислав Михайлов, въпреки че се усъмни дали ще успее да проведе своята промяна, с оглед на членовете, които бяха избрани в Изпълкома на последния конгрес на БФС.

Наско Сираков беше категоричен, че отново ще гласува за Борислав Михайлов, ако се стигне до там, заради дългогодишното си приятелство с него.

Босът на Левски беше представителят на „сините“ на конгреса и още преди заседанието Сираков заяви, че ще подкрепи именно дългогодишния президент на БФС за пети мандат.

„Аз съм коректен човек. Преди години бях свидетел на един конгрес, на който Стефан Софиянски се изправи срещу Иван Славков. Двама представители там почти се сбиха, единият беше за единия, а другия за другия, затова си казах, че никога няма да стигна до там. Заставам на 100% зад решението си, а въпроси, ако имате за конгреса, ги насочете към Борислав Михайлов“, каза Сираков.

Борислав Михайлов беше избран с 241 гласа, но от екипа на Димитър Бербатов обявиха, че ще се обърнат към съда, защото е трябвало да има балотаж при избора за президент на БФС.

Радостин Василев: Агенцията по вписванията ще откаже да впише Борислав Михайлов

„Имам сериозни забележки към членовете на Изпълкома. Аз съм за сериозна промяна във футбола, но с този Изпълком не вярвам, че ще може да направи промяната“, уточни Наско Сираков.

„Няма и 48 часа след провеждането на конгреса, да нападаме сега или да имаме каквито и да е очаквания... Предлагам да се даде възможност на Боби, който лично на мен ми обеща, че ще има сериозни промени в работата на футболния съюз, надявам се да го видя и да не ме накара да съжалявам за подкрепата. Шегувам се, разбира се, но пак ще го подкрепя“, уточни Наско Сираков.

„Казах ви, че сме приятели, надявам се, че ще намери сили да промени нещата, футболът ни има нужда от рестарт, няма време повече за бавене“, завърши по темата собственикът на Левски.

Наско Сираков представи на пресконференция изцяло новия Управителен съвет на клуба. В него вече влизат Ивайло Ивков, Даниел Боримиров и Радослав Разпопов. Той уточни, че в следващия месец този орган ще бъде допълнен с нови представители.

Относно ролята на новия член на Управителния съвет на Левски Даниел Боримиров Наско Сираков заяви: "Не знам Даниел какво не е работил в клуба, така че горе-долу може да се каже, че сегашното му завръщане ще обедини почти всичко, което е вършил преди, но основното е, че ние си го представяме като лицето на клуба – не само у нас, но и в чужбина. Разчитаме на връзките, които е изградил и авторитета, който има в чужбина. Той вчера вече свърши една много сериозна работа за Левски. Човекът у него ще намери начин да предаде част от това желание и хъс, с които той защитаваше цвета на синята фланелка, на настоящите футболисти."

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор срещу Хуркач в спор за място на 1/2-финалите в Индиън Уелс
Григор срещу Хуркач в спор за място на 1/2-финалите в Индиън Уелс
Корнелия Нинова и КНСБ: Нужна е нова актуализация на бюджета предвид скока на цените
Корнелия Нинова и КНСБ: Нужна е нова актуализация на бюджета предвид скока на цените