НОВИНИ

Новият шеф на Левски: Лицензът виси със страшна сила

Иво Ивков Ивайло
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
11:30, 14.10.2021
Чете се за: 03:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Новият изпълнителен директор на Левски Ивайло Ивков не скри, че лицензът на клуба „виси непрекъснато със страшна сила“.

Адвокатът беше избран и за член на новия Управителен съвет на „сините“.

Мажоритарният собственик Наско Сираков представи новите членове на пресконференция на стадион „Георги Аспарухов“, като освен Ивков в него влизат още Даниел Боримиров и Радослав Разпопов.

„Да, гарантирам, докато аз подписвам, че няма да има неизгодни договори за клуба. Но това също така е и въпрос на виждане, кой договор е изгоден и кой не. С Хубчев имаме загубено дело, трудни са преговорите, водят ги представителите на нашия партньор Palms bet. Дали виси лицензът, непрекъснато, и то със страшна сила, но имаме поглед как да се промени това и трябва да вярваме, че ще успеем“, сподели Иво Ивков при представянето му пред медиите.

„Спешните плащания до края на годината – да покрием неизплатени суми на бивши и настоящи футболисти на клуба и треньори. В незавидно положение сме, защото административният екип проявява разбиране от година и половина и не са получавали заплати. Няма да давам цифри. Някои от задълженията, с които се запознавам, аз няма да призная лесно като юрист, но ще водим преговори с нашите партньори и кредитори. След това ще обявяваме, като напусна този пост ще дам пълен отчет - как съм взел и как напускам клуба. Имам резерви по някои суми“, каза още изпълнителният директор на клуба.

Иво Ивков е адвокат, който дълги години се е занимавал и е подпомагал дейността на Левски.

„Бил съм зад клуба, в правен аспект. Повечето левскари ме познават. Имам 18-годишен опит като арбитър в апелативната комисия на УЕФА. Този опит ми даде много знания и уникална възможност да наблюдавам развитието на тенденциите в световния футбол, освен това имам работни контакти с някои хора, които управляват световния футбол. За мен по-важно е какво се случва в клуба сега и какво ще направим в УС“, каза още Иво Ивков.

Запитан защо не се е кандидатирал за президент на БФС за извънредния конгрес, въпреки че стори това, когато беше насрочен конгрес за декември миналата година, Ивайло Ивков отговори:

"За 12 декември имаше насрочен конгрес, моето има беше едно от спряганите, получих подкрепа да бъде издигната кандидатурата ми. Аз бях склонен да участвам, считам и че щях да спечеля с подкрепата, която имах тогава. Човекът, който ме убеди, беше Наско Сираков тогава. Сега вече това е минало и не ме интересува, с оглед и на това, което се случи. Ние ще работим с футболната централа, ще се въздържа от отговор какво мисля за това ръководство и този конгрес. Но тогава мислех да се кандидатирам и мисля, че щях да спечеля", завърши Ивков.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Корнелия Нинова и КНСБ: Нужна е нова актуализация на бюджета предвид скока на цените
Корнелия Нинова и КНСБ: Нужна е нова актуализация на бюджета предвид скока на цените
Българският патриарх Неофит посреща в уединение своя 76-и рожден ден
Българският патриарх Неофит посреща в уединение своя 76-и рожден ден