НОВИНИ

Скала се срути върху автомобил с бременна жена в Смолянско

bnt avatar logo
от БНТ
15:12, 08.12.2021 (обновена)
Чете се за: 03:20 мин.
Регионални
Слушай новината

Скали се срутиха и премазаха два автомобила в Смолянска област. В едната кола е пътувала бременна жена заедно със своята майка. И двете са без сериозни наранявания. Вчера имаше предупреждение за такава опасност в района заради снеговете тези дни.

Инцидентът е близо до друго свлачище, което стана през 2018 г. и оттогава не е разчистено.

Склонът е обезопасен със защитна мрежа, но скалната маса тръгва от най-високия му край. Големи парчета, повече от 100 - 150, се изсипват на пътя. В това време оттам минава кола с кърджалийска регистрация. В нея пътуват бременната жена и нейната майка. Те тръгнали от село Бял извор към Смолян за преглед при гинеколог. При разклона за село Лъка върху колата им се стоварила огромна скална маса.

Голям къс буквално размазва предницата на колата. И двете жени са вътре, но не са пострадали тежко. Пристига линейка, откарани са в болницата в Смолян. На бременната жена, която е в ранна бременност, е направен бърз преглед, консултирана е с гинеколог.

Бащата на момичето разказа за БНТ, че тя е добре. От автомобила обаче нищо не става, оплака се мъжът.

Младата жена е добре, няма опасност за плода, освободена е за домашно лечение, обясниха от Спешното отделение на болницата в Смолян. Мястото, на което колата е затрупана от скалите, е на метри от друго старо свлачище. Правени са опити то да бъде укрепено, но мястото все още не е напълно разчистено.

"Имаше еднократна инвестиция, но в момента се търси още финансиране, за да се затвори като проблем, но за съжаление все още нямаме средства", каза зам. областният управител на Смолян Андрей Кадишев.

Катастрофата затрудни временно движението в участъка, като се наложи пренасочване на трафика само в едната лента.

При друг инцидент голяма скала се е стоварила върху паркиран автомобил в Смолян. Скалата е паднала през нощта. Няма пострадали хора, а мястото е обезопасено.

"По-малките късове паднаха първоначално и ние като слязохме и се обадихме на 112, дойдоха полицията и докато момчетата, полицаите снимаха, тръгна някакъв тропот и тръгна големият камък. Всичко става изневиделица, дъжд вали, страшно, бе просто късмет, малкият дявол, че само с това се разминахме", разказва Краси Бандев, собственик на автомобила.

През целия ден движението по ул. "Миньорска" беше ограничено, утре се чака тежка техника, за да се разчисти терена.

Репортер: Димитър Димитров

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лазаров започна убедително на "Чалънджър" в Анталия
Лазаров започна убедително на "Чалънджър" в Анталия
Станислав Генчев: Възможностите ни не отговарят на представянето
Станислав Генчев: Възможностите ни не отговарят на представянето