НОВИНИ

Скандал в бюджетната комисия

Николай Минков
от Николай Минков
16:13, 27.06.2022 (обновена)
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

Скандал в бюджетната комисия, след като с гласовете на опозицията приходите бяха завишени със 760 млн. и така стават 33 млрд. и 353 млн. лв.

Заложените параметри са ръст 2,9%, инфлация 11,9% и дълг 10 млрд. лв. ДДС на хляба остава 0%, гласуваха депутатите, няма да има и акциз на ток и газ.

Финансовият министър Асен Василев нарече предложението на опозицията цинично с мотива, че 15 минути по-рано беше отхвърлено предложението на кабинета в оставка за увеличаване акциза за цигарите с 20 стотинки на кутия, което според Василев е 100 млн. приход до края на годината.

В спора се намеси и лидерът на КНСБ Пламен Димитров, който подкрепи опозицията за завишаване на приходите и обясни, че протестиращите отвън чакат от управляващите при 16 на сто инфлация актуализация на заплатите.

Искрен Митев от "Продължаваме промяната" предложи бас на лидера на КНСБ, че ако събраната сума от данъци в края на годината не достигне завишените със 760 милиона приходи ще му купи вратовръзка.

Цончо Ганев от "Възраждане" призова дебатът да не пада до ниво вратовръзки и апелира към спокойствие. С гласовете на ИТН, ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" приходите в бюджета бяха увеличени.

В момента се дебатира за парите на МВР, а преди това бяха увеличени средствата за висшите училища.

Още от реакциите на депутатите в бюджетната комисия вижте във видеото

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦСКА и Ференцварош отмениха контролата по взаимно съгласие
ЦСКА и Ференцварош отмениха контролата по взаимно съгласие
Нася Димитрова и Жана Тодорова: Очаква ни специален турнир
Нася Димитрова и Жана Тодорова: Очаква ни специален турнир