НОВИНИ

Междуградските автобусни превози може да поскъпнат с 20%

Кристиян Гаров
от Кристиян Гаров
11:50, 27.06.2022
Чете се за: 01:35 мин.
У нас
Слушай новината

Поскъпване на междуградските превози с 20%. За това предупреждават от автобусните превозвачи. Причините за поскъпването от бранша обясняват със скока в цените на горивата и влизането в сила на новите стойности на толтаксите от 1 юли.

Според председателя на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова освен в цената на билета, увеличение се очаква и в тази на стоките и услугите, защото без намеса на държавата инфлацията ще скочи още. По думите ѝ отношението на правителството към транспортния бранш е арогантно и некомпетентно. Все още няма окончателно решение на бранша дали ще предприемат нови протести.

"Подозирам, че по-голямата част от колегите ще завишат цените на стоките и услугите от 1 юли. Но по отношение на автобусния транспорт това няма как да стане толкова бързо. Вие знаете, че ние имаме сключени договори с общините. Предстои те да бъдат ревизирани. Най-вероятно някъде ще се наложи тези договори да бъдат прекратени, за да може да се увеличи цената, защото Законът за обществените поръчки не позволява друг механизъм. За това сме алармирали от години, така че може би от 1 август най-късно ще бъдат завишени и цените по линиите", заяви Магдалена Милтенова - председател на Конфедерацията на автобусните превозвачи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Джейсън Момоа откри конференция на ООН за океана
Джейсън Момоа откри конференция на ООН за океана
Хандбалните ни национали до 20 години се готвят за Европейското първенство
Хандбалните ни национали до 20 години се готвят за Европейското първенство