НОВИНИ

Скандал в Италия: Пиоли напусна пресконференцията си, Сари отказа да говори пред журналисти

Сериозни дискусии породи първият мач от кръга на италианската Серия „А“ между Лацио и Милан. „Росонерите“ успяха да се наложат с 1:0 като гост след гол на резервата Ноа Окафор в 88-ата минута, негов пети в първенството.

Станко Димов
от Станко Димов
12:55, 02.03.2024
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
стефано пиоли вярвам заслужавахме повече разочаровани сме приключихме шампионската лига
Снимка: БТА
Слушай новината

Сериозни дискусии породи първият мач от кръга на италианската Серия „А“ между Лацио и Милан. „Росонерите“ успяха да се наложат с 1:0 като гост след гол на резервата Ноа Окафор в 88-ата минута, негов пети в първенството. „Орлите“ завършиха срещата с 8 души, след като червени картони през втората част получиха Лука Пелегрини (57‘), Адам Марушич (90+5‘) и Матео Гендузи (90+6‘).

Два от картоните бяха „изкарани“ от Кристиан Пулишич, който след срещата беше обвинен от треньора на Лацио Маурицио Сари, че не е показал феърплей. Причината за претенциите на римляните са свързани с картона на Пелегрини (втори жълт), при който левият краен бранител на домакините спря игра, но нямаше съдийски сигнал, след което фаулира Пулишич и напусна терена. Наставникът на Милан остана бесен от обвиненията.

„Пулишич е изключителен професионалист и уважава правилата: докато реферът не е свирил нарушение, играта продължава. Не можеш да направиш нищо повече. Изобщо не разбирам атаките към нас, че не сме играли честно. Просто уважихме правилата, това е“, каза Пиоли.

Треньорът на Милан беше попитан и дали не съжалява, че не е заменил Рафаел Леао, който направи слаб мач. „Не“, отговори наставникът на „росонерите“ и напусна залата за пресконференции.

Бесен беше и колегата му Маурицио Сари, който изобщо не се спря пред журналисти в опита им да му вземат кратко интервю за мача. Пред медиите, вместо Сари, застана президентът на Лацио Клаудио Лотито.

След равенството снощи Лацио е на 8 място с 40 точки на сметката си. Милан е трети с 56 пункта, на цели 13 от градския съперник и убедителен лидер Интер.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ангел Владов при юношите и Галена Кръстенова при девойките са шампиони на сингъл на Държавното лично първенство по тенис на закрито до 18 г.
Ангел Владов при юношите и Галена Кръстенова при девойките са шампиони на сингъл на Държавното лично първенство по тенис на закрито до 18 г.
Никола Цолов завърши на 11-а позиция в основното състезание за Гран при на Бахрейн във Формула 3
Никола Цолов завърши на 11-а позиция в основното състезание за Гран при на Бахрейн във Формула 3