НОВИНИ

Скандален ремонт: Заради изхвърлен асфалт край пътя на Прохода на Републиката - ще има ли санкции и наказани?

bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Зорница Илиева
07:44, 22.04.2024
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

Наши зрители сигнализираха за скандалния начин, по който се извършват ремонтни дейности в Прохода на Републиката. Възмутен шофьор пусна в социалните мрежи видеа как работници изрязват асфалт от пътното платно и вместо да го товарят и извозват, директно го изхвърлят извън предпазните огради в деретата до пътя. От разпространеното видео се вижда, че машината, която фрезова стария асфалт, директно го изсипва в дерето. По случая е сезирана и регионалната екоинспекция.

В позиция от АПИ обясниха, че при фрезоването на асфалта, движението на автомобили е било спряно изцяло и служителите не изчакали предвиденото превозно средство, което събира фрезования материал. Решили, че събирането може да стане и в следващите дни и така са приключили започналите дейности в по-кратък срок и възстановили движението. От пътната агенция уверяват, че през тази седмица фрезования асфалт ще бъде извозен и депониран на съответното за целта място.

След получения сигнал в РИОСВ-Велико Търново е извършена проверка заедно с представители на ОПУ и на фирмата-изпълнител на обекта.

"Това, което видяхме на място е, че има малко фрезован материал в страни от пътя, но определено няма някакво замърсяване и нещо, за което да се притесняват гражданите. Количеството е малко. Там няма река, няма воден обект и няма канавки, които евентуално биха били задръстени от този материал и няма някаква опасност", увериха от екоинспекцията във Велико Търново.

Вижте повече в прякото включване на Зорница Илиева

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ел Ей Клипърс стартира с успех срещу Далас в плейофите на Запад в НБА
Ел Ей Клипърс стартира с успех срещу Далас в плейофите на Запад в НБА
Заради рязкото застудяване: Застрашена ли е реколтата от плодове в Кюстендилско?
Заради рязкото застудяване: Застрашена ли е реколтата от плодове в Кюстендилско?