НОВИНИ

Войната в Израел: Ще има ли сухопътна операция в Рафа?

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
06:39, 22.04.2024
Чете се за: 01:37 мин.
По света
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Началникът на генералния щаб на израелската армия Херци Халеви е одобрил плановете за продължаване на войната в Газа, съобщи говорител на израелската армия.

Според местни медии одобрената стратегия включва и сухопътна операция в Рафа, на границата с Египет. Градът е приютил над 800 000 палестинци, потърсили убежище от военните действия в останалите части на Газа. Международната общност многократно предупреди Израел, това би имала катастрофални последици.

Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че ще отхвърли всякакви санкции срещу армията на страната. Коментарът му идва след като в американски медии се появи информация, че Вашингтон планира да ореже помощта за израелски батальон заради предполагаемо нарушаване на човешки права в Западния бряг. Би Би Си посочва, че до момента Съединените щати, които са основен съюзник на Израел, никога не са прибягвали до подобна мярка.

"Ще защитавам израелските военни сили, нашата армия и бойци. Ако някой мисли, че може да наложи санкции на част от армията ни - ще се боря срещу това с цялата си сила. Нашите бойци са единни, за да ни защитят на бойното поле, ние сме обединени, за да ги защитим на политическото. Ще се борим заедно и - с Божията помощ, заедно ще победим", заяви Бенямин Нетаняху.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Торонто се радват на цъфналите черешови дървета
В Торонто се радват на цъфналите черешови дървета
Зеленски призова Сената да одобри възможно най-бързо военната помощ за Киев
Зеленски призова Сената да одобри възможно най-бързо военната помощ за Киев