НОВИНИ

Облачността ще намалява до слънчево време

bnt avatar logo
от БНТ
05:55, 22.04.2024
Чете се за: 02:32 мин.
У нас
Слушай новината

В сутрешните часове в Североизточна България все още на места ще превалява, но през деня облачността ще е променлива, често намаляваща до слънчево време. Ще бъде ветровито с умерен, в Дунавската равнина и Източна България - силен вятър от запад-северозапад. Привечер вятърът ще отслабне и ще се ориентира от север. Минималните температури ще са между 4° и 9°, в София - около 5°, а максималните - между 14° и 21°, в София - около 15°.

По Черноморието облачността ще е променлива, но сутринта по северното крайбрежие ще е все още значителна и на отделни места там също ще превалява. Вятърът ще се ориентира от запад и ще е умерен до силен. Максималните температури ще бъдат 15° - 19°. Температурата на морската вода е от 11°-12° по северното крайбрежие до 14° по южното. Вълнeнието на морето ще е 2 - 3 бала, сутринта по северното крайбрежие - до 4 бала.

В планините облачността ще е променлива, често намаляваща до предимно слънчево. Само на отделни места в масивите от Западна България ще превали слаб дъжд, по върховете - слаб сняг. Ще духа умерен и силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 9°, на 2000 метра - около 3°.

През нощта от югозапад ще започнат нови валежи, които във вторник ще обхванат цялата страна. Има повишена вероятност на места, главно в западната половина от страната, да са интензивни и значителни по количество. Вятърът ще се ориентира от изток-югоизток, в Източна България и ще се усили. Минималните температури ще са между 3° и 8°, а максималните - между 13° и 18°.

В сряда валежи ще има на по-малко места, главно в западната половина от страната. Ще има повече разкъсвания и намаления на облачността, а дневните температури ще бъдат с 5 - 6 градуса по-високи.

В четвъртък и петък отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има валежи и гръмотевици, по-интензивни през първия ден главно в Западна и Централна България, през втория - в Централна Северна и Североизточна. Минималните температури ще са повишат, но максималните ще се понижават.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румен Радев отново се среща с Димитър Главчев, за да обсъдят промените в кабинета
Румен Радев отново се среща с Димитър Главчев, за да обсъдят промените в кабинета
Кирил Десподов влезе от пейката при загубата на ПАОК от Олимпиакос
Кирил Десподов влезе от пейката при загубата на ПАОК от Олимпиакос