Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Скандали в парламента заради въглищните централи

Николай Минков
от Николай Минков
10:21, 16.11.2022
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС

Председателят на парламента Вежди Рашидов беше принуден да даде 15 минути почивка, за да успокои страстите в пленарната зала, след като депутати от БСП окупираха трибуната, за да попречат на Цончо Ганев от "Възраждане" да използва процедура по начина на водене.

Скандалът избухна, след като от "Възраждане" в декларация обвиниха всички партии, че не са се отзовали на поканата им за среща с обществеността в Раднево, за бъдещето на въглищната енергетика. Те се възмутиха, че останалите партии, са подкрепили Плана за възстановяване и устойчивост, който предвижда до 2025 г. намаляване с 40% на въглищната енергетика, което ще доведе до затваряне на въглищните централи в Маришкия басейн.

Георги Гьоков от БСП обвини "Възраждане" в лъжа с мотива, че като депутат от региона не е получил покана за среща. Цончо Ганев отговори, че са изпратени на мейлите на всички депутати и направи квалификации по негов адрес. В отговор Драгомир Стойнев от левицата припомни от парламентарната трибуна, че с решение на 44-ия парламент, подкрепено от БСП и ГЕРБ, България е приела да не затваря въглищните централи, независимо какво е становището на Европейската комисия.

При опит на Цончо Ганев от "Възраждане" да ползва процедура по начина на воденето на дебатите, депутати от БСП излязоха на трибуната, настана суматоха и Рашидов прекрати за 15 минути заседанието.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Сакраменто победи Бруклин в най-резултатния си мач в НБА от близо 30 години
Сакраменто победи Бруклин в най-резултатния си мач в НБА от близо 30 години
Прощаваме се с една от легендите на българския джаз - Емануил Манолов - Бадема
Прощаваме се с една от легендите на българския джаз - Емануил Манолов - Бадема