НОВИНИ

Скоби при платена такса за паркиране в "синята зона" във Варна

bnt avatar logo
от БНТ
16:42, 04.09.2020
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Зрители на БНТ сигнализираха, че са им поставени скоби на автомобилите, въпреки че са платили таксата за паркиране в "Синята зона" във Варна. Те твърдят, че са изпратили SMS, но системата е отчела некоретно въведен номер на автомобила.

От "Синята зона" съобщиха, че подобни грешки се случват рядко.

Младен Иванов, управител на "Общински паркинги и синя зона": "Когато имаме такъв технически проблем, например, един от мобилните оператори не обработва плащания, ние уведомяваме медиите и през това време не поставяме скоби.

Проблем има, когато шофьорите не изпишат правилно номера на автомобила си или заместват буквите с латински. Стар модел мобилен телефон пък изпращал букви, които системата не разпознава.

Младен Иванов, управител на "Общински паркинги и синя зона": "99% от случаите гражданите бъркат или част от номера си или не го изписват в цялост".

Понякога служители на "Синята зона" не въвеждат правилно в системата номера на даден автомобил.

Младен Иванов, управител на "Общински паркинги и синя зона": "След подаване на жалба към нас установихме причината и възстановихме сумата на гражданина".

Повечето шофьори казват, че нямат проблем със "Синята зона".

От "Синята зона" съветват хората да ползват мобилното им приложение. Там номерът на автомобила, веднъж подаден, се запаметява в системата и грешки са малко вероятни. А водачите могат да платят и половинчасов престой, което струва 50 стотинки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Интензивен трафик на "Кулата-Промахон" към Гърция
Интензивен трафик на "Кулата-Промахон" към Гърция
Замеряха с яйца Мая Манолова на плаж "Кабакум"
Замеряха с яйца Мая Манолова на плаж "Кабакум"