НОВИНИ

Слаб дъжд в северозападната половина от страната

слаб дъжд северозападната половина страната
bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 27.04.2021
Чете се за: 01:27 мин.
У нас
Слушай новината

Днес облачността ще е разкъсана, над много райони по-често значителна и на отделени места в северозападната половина от страната ще превали слаб дъжд. След обяд вятърът ще се ориентира от североизток, вечерта от изток и ще бъде слаб до умерен. Минималните температури ще бъдат предимно между 5° и 10°, а максималните - между 17° и 22°.

Над планините ще има значителна облачност и на отделни места ще превали слаб дъжд, над 2200 метра слаб сняг. Ще духа до умерен югозападен, по най-високите върхове силен западен вятър.

Максималната температура на 1200 метра ще е около 12°, на 2000 метра около 5°.

В средата на седмицата сутрин ще е с повече слънце, в следобедните часове - на места с краткотрайни валежи, възможни са и гръмотевици. В сряда ще вали предимно в северозападната половина от страната, в четвъртък – само на отделни места в планините, в петък - в планинските и североизточните райони.

След понижение на температурите в по-голямата част от Северна България в сряда, в четвъртък отново ще започне затопляне. В петък вятърът ще е от югозапад и с него температурите ще се повишат по-чувствително, максималните ще са около и над 25 градуса.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Маските стават задължителни и по домовете в Индия
Маските стават задължителни и по домовете в Индия
1759 са новите случаи на COVID-19 за последното денонощие, излекуваните са 4100
1759 са новите случаи на COVID-19 за последното денонощие, излекуваните са 4100