НОВИНИ

Слаб интерес към ваксините в района на Дупница

bnt avatar logo
от БНТ
12:40, 27.01.2022
Чете се за: 01:25 мин.
У нас
Слушай новината

Мобилни екипи от Регионална здравна инспекция в Кюстендил и Община Дупница обикалят региона, за да ваксинират възрастни, болни и трудноподвижни хора. Желаещите да се имунизират обаче са много малко.

В последните две седмици мобилните екипи, заедно със селските кметове, обикалят от врата на врата по домовете на хората в района. Въпреки направената организация, избралите да се възползват от донесената им на крак ваксина са малцина.

"Трудно е да се достигне до всички, защото хората четат, гледат много противоречива информация в социалните мрежи, в разни канали по разни телевизии. И затова обикновено казват - аз не искам да се ваксинирам", коментира Стефка Скоклева, кмет на село Яхиново.

След началото на кампанията с мобилните ваксинационни пунктове, които са обиколили селата в района на Дупница, резултатът е от 16 населени места, само петима ваксинирани в село Яхиново.

За последните 7 дни поставените ваксини в област Кюстендил са малко под 1000. Имунизираните са основно хората, живеещи извън малките населени места, като Дупница, Сапарева Баня и Кочериново.

Автор: Али Мисанков

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦСКА 1948 с нулево равенство срещу поляци
ЦСКА 1948 с нулево равенство срещу поляци
Бербатов: Очакваме да разберем дали от БФС пак ще излъжат
Бербатов: Очакваме да разберем дали от БФС пак ще излъжат