НОВИНИ

Слабо захлаждане и райони с валежи днес

слабо захлаждане райони валежи
bnt avatar logo
от БНТ
07:05, 17.07.2022
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

В следобедните часове днес вятърът от север-северозапад ще се усили и с него ще нахлува по-хладен въздух. Максималните температури ще са между 30° и 35°, малко по-ниски по Черноморието. Около и след обяд ще се развива купеста, главно в югозападните и североизточните райони и купесто-дъждовна облачност и на отделни места там ще превали и прегърми.

Предимно слънчево ще бъде по Черноморието, с повече облаци след обяд, когато само на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа умерен, временно силен вятър от север, след обяд - от североизток. Максималните температури ще са около 27 - 30°. Температурата на морската вода е 23 - 25°, а вълнението на морето ще е 1 - 2 бала, на отделни места по южното крайбрежие - до 3.

И в планините денят ще започне със слънчево време, а около обяд в масивите в Югозападна България ще започне да се развива купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа силен северозападен вятър. Температурите слабо ще се понижат и максималната на 1200 метра ще е около 23°, на 2000 метра - около 16°.

В понеделник слаби и краткотрайни превалявания ще има само на изолирани места в Югоизточна България, а температурите временно ще се понижат с няколко градуса, но от вторник отново бързо ще започнат да се покачват и през следващите няколко дни ще се задържи горещо и предимно слънчево.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Украински товарен самолет с 8 души на борда се разби край Кавала
Украински товарен самолет с 8 души на борда се разби край Кавала
Левски се върна на победения път след домакински разгром над Спартак Варна
Левски се върна на победения път след домакински разгром над Спартак Варна