НОВИНИ

Слънце на запад, гръмотевични бури на изток днес

Снимка: БТА/Архив
bnt avatar logo
от БНТ
13:15, 19.06.2023
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

През изминалото денонощие, за разлика от последните дни, повече бяха валежите в Североизточна България, придружени на много места от гръмотевици. И днес валежи и гръмотевични бури ще има главно в Източна България, включително и по Черноморието. Има условия и за градушки. Максималните температури ще бъдат от 22° в североизточните до 29° в югозападните райони, а вятърът – умерен, с посока от запад-северозапад, на морския бряг – от север-северозапад.

През нощта валежите навсякъде ще спрат, но утре отново ще вали, главно в Източна България, където ще остане и ветровито. Над останалата част от страната ще преобладава слънчево време с условия за следобедни превалявания само в планинските райони. Максималните температури ще бъдат от 26° до 31°.

Предимно слънчево ще бъде утре и в планините и само на изолирани места ще превали и прегърми. Ще духа умерен вятър от север-северозапад.

По Черноморието обаче за пореден ден ще има райони с валежи и гръмотевици. Максималните температури ще бъдат от 24° до 26°, в комбинация с умерен вятър от север-северозапад. Вълнението на морето ще бъде слабо, а температурата на морската вода е 22°-23°.

В близките дни температурите съществено ще се повишат и в края на седмицата в по-голямата част от страната ще бъде горещо, с температури над 30°. Ще преобладава слънчево време и валежи ще има на много по-малко места, с по-голяма вероятност в планинските райони.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Георги Иванов отрече футболните национали да са създали хаос в съблекалнята в Литва
Георги Иванов отрече футболните национали да са създали хаос в съблекалнята в Литва
6-годишно дете се самопростреля в крака пред дома си в Ружинци
6-годишно дете се самопростреля в крака пред дома си в Ружинци