НОВИНИ

Слънчево до края на деня

bnt avatar logo
от БНТ
12:53, 25.04.2021
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

Днес над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево. По-значителна ще се задържи облачността над Югоизточна България, но привечер и там ще намалее. Ще се затопли и максималните температури ще са между 16° и 21°, малко по-ниски по морския бряг.

През нощта ще е предимно ясно с минимални температури между 2° и 7°. В сутрешните часове за кратко в Югоизточна България видимостта ще е намалена.

Утре отново ни очаква слънчев ден. Ще се затопли още и максималните температури ще са между 18° и 23°. След обяд над западните и планинските райони ще има по-значителни увеличения на облачността, но само на отделни места в планините ще превали.

Утре ще духа до умерен северозападен, след обяд югозападен вятър. Максималните температури в курортите ще са от 3 до 11 градуса.

Облачно с валежи ще бъде в Южна Франция и северните райони на Великобритания. В останалата част от Западна Европа и Германия ще е предимно слънчево. Над централноевропейските страни и в Източна Европа ще превалява дъжд и сняг. Над северозападните райони от Балканите облачността ще се увеличи и на места там ще превали дъжд.

У нас във вторник главно в северозападната половина от страната ще превали дъжд. В средата на седмицата на места ще има краткотрайни валежи, в следобедните часове са възможни и гръмотевици. В сряда ще вали в северозападната половина от страната, в четвъртък - главно в планинските райони.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гълъбинов с 5 минути игра при загуба на Специя
Гълъбинов с 5 минути игра при загуба на Специя
Тройката ни жени се класира за финалите на СК по акробатика
Тройката ни жени се класира за финалите на СК по акробатика