НОВИНИ

Слънчево до края на деня, 30 градуса в петък и събота

bnt avatar logo
от БНТ
12:53, 26.04.2021
Чете се за: 02:32 мин.
У нас
Слушай новината

Слънчево ще е и днес, като в близките часове ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места в планините и крайните североизточни райони ще превали. Ще бъде по-топло, в сравнение с вчера, с максимални температури между 18 и 23 градуса. Ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен северозападен вятър.

През нощта облачността ще се увеличи и на отделни места в северозападните райони ще превали. В Източна България и по долината да Струма ще духа до умерен южен вятър. Минималните температури ще бъдат между 5 и 10 градуса, а максималните между 17° и 22°, в София - около 17°.

През деня облачността ще е променлива, в много райони по-често значителна и на отделени места в северозападната половина от страната ще превали слаб дъжд. След обяд вятърът ще се ориентира от североизток, вечерта от изток и ще бъде слаб до умерен.

В планините днес ще остане слънчево. Утре ще има значителна облачност и на отделни места ще превали, като границата между дъжд и сняг ще бъде твърде високо - на надморска височина около 2200 метра.

Ще духа умерен югозападен, по най-високите върхове силен западен вятър. Максималните температури в курортите ще бъдат между 7 и 12 градуса.

Валежи от дъжд ще има на Пиренейския полуостров, Южна Франция, северните райони на Италия, Австрия и Унгария, както и в северните райони на Великобритания. Превалявания от дъжд, но и от сняг, ще има на много места в Източна Европа, а в северните райони на Скандинавския полуостров ще вали само сняг.

На Балканите превалявания ще има само в северозападните райони, където понижението на температурите ще продължи.

И у нас в сряда валежи и гръмотевици ще има отново главно в северозападната половина от страната.

През следващите дни ще има и слънчеви часове, но и райони с валежи, на места придружени от гръмотевици. Вятърът ще се ориентира от югозапад, с него ще прониква по-топъл въздух, температурите ще се повишават и в петък и събота в отделни райони е възможно да достигнат 30 градуса.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Победа дели Даниел Асенов от финал в Белград
Победа дели Даниел Асенов от финал в Белград
Българин стана президент на Европейската федерация по модерен петобой
Българин стана президент на Европейската федерация по модерен петобой