НОВИНИ

Слънчево и горещо време днес

слънчево горещо време
bnt avatar logo
от БНТ
06:30, 05.08.2022
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

Максималните температури днес ще бъдат между 31° и 36°, в София - около 31°.

В следобедните часове над планинските райони с незначителна купеста облачност. Ще духа слаб, в източните райони - умерен североизточен вятър.

По Черноморието ще е слънчево, следобед с незначителна купеста облачност. Ще продължи да духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат от 29 до 31°. Температурата на морската вода е 25 - 26°. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.

В планините ще е слънчево, следобед с незначителна купеста облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максимална температура на височина 1200 метра около 25°, на 2000 метра около 18°.

В събота ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд над източните и планинските райони ще се развие купеста облачност и на отделни места ще превали краткотраен дъжд. В Западна България ще бъде почти тихо, а в Източна ще духа слаб, по Черноморието - умерен вятър от североизток. Максималните температури ще бъдат между 31 и 36°.

В неделя следобед ще има краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици на повече места. Вятърът от североизток ще се усили, ще е умерен, в източните райони временно силен. Температурите ще се понижат слабо.

През първата половина от новата седмица ще е предимно слънчево. В понеделник ще остане ветровито, с повишена вероятност за изолирани краткотрайни валежи след обяд в Югозападна България.

Във вторник вероятността за валежи е малка, вятърът ще отслабне и ще се ориентира от север.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
1496 са новите случаи на коронавирус у нас
1496 са новите случаи на коронавирус у нас
Станимир Стоилов: Предстои ни труден реванш в София
Станимир Стоилов: Предстои ни труден реванш в София