НОВИНИ

Слънчево и горещо време днес

bnt avatar logo
от БНТ
13:07, 07.08.2024
Чете се за: 01:35 мин.
У нас
Слушай новината

Оправдаха се очакванията за валежи в източните райони от страната, на повече места и придружени и от гръмотевици в Североизточна България. Там и рискът от пожари е малък, за разлика от станалата част от страната, където в повечето райони остава много висок и екстремален риск.

В следобедните часове ще бъде слънчево с максимални температури между 29° и 36°, в София - около 30°, на морския бряг - между 26° и 31°. Ще бъде по-малко ветровито, в сравнение с вчера, със слаб до умерен, вече северен вятър, по Черноморието - североизточен вятър.

И утре ветровито ще бъде само в Източна България, с умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 31° и 36°, в София - около 31°, на морския бряг - между 26° и 30°.

Много добри условия за туризъм в планините утре - слънчево време, с умерен вятър от север-северозапад

Слънчево, а в повечето райони - и горещо, ще бъде утре и на Балканите с максимални температури в столиците от 31° в Загреб и София до 39° в Скопие, те ще са близки до обичайните за първата половина от август.

И у нас, в близките дни ще бъде слънчево, а температурите ще се повишават. Слаби и изолирани следобедни превалявания и гръмотевици не са изключени в петък.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тихомир Иванов е на финал в скока на височина на Игрите в Париж
Тихомир Иванов е на финал в скока на височина на Игрите в Париж