НОВИНИ

Слънчево и горещо време през почивните дни

Снимка: Десислава Кулелиева/Архив
bnt avatar logo
от БНТ
05:55, 07.06.2024
Чете се за: 01:25 мин.
У нас
Слушай новината

Слънчево време се очаква в по-голямата част от страната и последния ден от работната седмица, но следобед на отделни места в планинските райони ще превали. Ще духа слаб източен вятър. Максималните температури ще бъдат между 28° и 33°, в София - около 28°.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Максималните температури ще са от 25° до 28°. Температурата на морската вода е от 20° до 22°. Вълнението на морето ще бъде слабо.

В планините ще бъде предимно слънчево, но в следобедните часове на отделни места ще превали. Възможно е и да прегърми. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 23°, на 2000 метра - около 15°.

През почивните дни ще бъде слънчево, вероятността за валежи е малка, но са възможни изолирани валежи в планините в югозападната част от страната.

В понеделник и вторник следобед, на отделни места в западната половина от страната, ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици. Температурите ще продължат да се повишават и в много райони максималните ще бъдат над 35°.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В полунощ приключва предизборната кампания за вота 2 в 1
В полунощ приключва предизборната кампания за вота 2 в 1
Антоан Стоянов: Готови сме да отговорим на агресията на азерите
Антоан Стоянов: Готови сме да отговорим на агресията на азерите