НОВИНИ

Слънчево и горещо време през трите почивни дни

Снимка: БТА/Архив
bnt avatar logo
от БНТ
13:16, 21.09.2023
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Горещо време се очаква в много райони от страната в предстоящите три почивни дни, особено в събота, когато температурите следобед почти навсякъде, с изключение на Черноморието, ще бъдат над 30°. Максималните температури днес ще са от 22° на запад до около 30° на изток, където и в следобедните часове ще остане предимно слънчево. В останалата част от страната ще бъде по-често облачно, но ще вали главно в планинските райони.

През нощта облачността ще намалее и празничният петък ще започне със слънчево време и минимални температури между 14° и 19°, в София - около 14°. Повече облаци ще има в следобедните часове, но превалявания и гръмотевици се очакват главно в планинските райони. Дневните температури ще се повишат и максималните ще бъдат между 28° и 33°. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток, в Източна България и по Черноморието - от юг-югоизток.

И на морския бряг ще бъде слънчево с максимални температури между 25°-27°. А вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

И в планините ще бъде предимно слънчево, само в отделни райони следобед ще превали и прегърми. Ще духа умерен западен вятър, а максималните температури по най-високите върхове ще бъдат от 9 до 14 градуса.

Най-високи ще бъдат температурите и утре на Балканите, но в следобедните часове в северните и северозападните части от полуострова се очакват валежи и гръмотевици. Дъждовно ще бъде и в много райони от континента.

В събота у нас ще бъде предимно слънчево с максимални температури между 31° и 36°, съществено по-ниски по Черноморието. Валежи и захлаждане се очакват в неделя в Западна България, но в останалите райони от страната ще остане слънчево и горещо.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как продължава разследването за убийството на Алексей Петров
Как продължава разследването за убийството на Алексей Петров
Полицията в Пловдив със сериозна организация по повод мача Ботев Пд - ЦСКА София утре
Полицията в Пловдив със сериозна организация по повод мача Ботев Пд - ЦСКА София утре