НОВИНИ

Реформа в службите - след като се успокои обстановката в Украйна, заявиха от ГЕРБ и ДПС

Милена Кирова
от Милена Кирова
12:43, 21.09.2023
Чете се за: 02:47 мин.
У нас
Снимка: БТА
Слушай новината

Преструктурирането на службите трябва да се направи при по-спокойна международна обстановка и след като приключи войната в Украйна. Около това мнение се обединиха ГЕРБ и ДПС след като вчера председателят на комисията по контрол на службите Атанас Атанасов подаде оставка.

Реформата в спецслужбите внесе раздор в партньорите в управлението

Сливането на службите трябва да се случи когато имаме законодателство, предварително договорени кадри и възможност за модернизация, коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в парламента.

"Сега, по време на война, когато тикат маса, надявам се, без да знам, операции по службите, заедно с нашите партньори едно преструктуриране, сливане под половин година не минава. Аз не съм казал, че съм против това да се случва, но да се случи в момент, когато може обстановката да е спокойна. Ако господин Атанасов каже днес, че е готов да оглави, която и да е служба, с две ръце то подкрепяме. Това не е нещо от днес за утре. Нагледахме се как се назначават генерали, какво се прави: единия човек казва на другия неговия човек да го върне неговия човек.

От Ню Йорк президентът критикува работата на кабинета

На въпрос на БНТ Борисов коментира и критиките на президента Румен Радев, че правителството ни не прави достатъчно за членството ни в Шенген:

"Не думай! Верно? От Ню Йорк чак! Аз видях от Ню Йорк, че с председателя на Европейската комисия, с президента Зеленски на Украйна, беше нашият вицепремиер Мария Габриел. Аз това видях. Благодаря!"

Стою Стоев: Оставката на ген. Атанасов е знак на протест, че реформата в службите зацикли

А Делян Пеевски от ДПС определи като прибързана оставката на Атанас Атанасов от председателския пост на комисията за контрол на службите.

"Проект не сме виждали, принципно бяхме казали "да" на неговото предложение, нека да гледаме нещата. Има време за това. Има при съседа война, не е времето за тези промени. Трябва да се изчака да се успокои обстановката. Сега едни структури разбутвания на службите може да объркат много. Те работят, да може би може да се надградят, но нека да се помисли технически. Промени сливания след като войната приключи".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лия Каратанчева е четвъртфиналистка на турнира в Пазарджик
Лия Каратанчева е четвъртфиналистка на турнира в Пазарджик
УЕФА наложи сериозни санкции на Румъния и Украйна
УЕФА наложи сериозни санкции на Румъния и Украйна