НОВИНИ

Слънчево и по-топло време днес

Снимка: БГНЕС/Архив
bnt avatar logo
от БНТ
12:51, 19.12.2023
Чете се за: 02:27 мин.
У нас
Слушай новината

В широки граници бяха минималните температури тази сутрин. От минус 5 градуса в столицата, до 6 градуса в Плевен, а на връх Мусала - минус 2. Днес ще бъде слънчево, с изключение на отделни райони в Югозападна България, където ще има по-трайна мъгла. Там и температурите ще останат по-ниски - около нулата. Ще духа слаб вятър от запад-югозапад. Максималните температури ще са между 9° и 14°, в София 8°-9°.

През нощта ще бъде безоблачно, със слаб югозападен вятър. Сутринта на места в низините и котловините видимостта ще бъде намалена. Минималните температури ще са между минус 2° и 4°, в София - около минус 2°.

Утре максималните температури ще бъдат между 8° и 12°, в София - около 8°. Денят ще започне слънчево, но в котловините и около водните басейни ще остане мъгливо. След обяд облачността ще започне да се увеличава, най-рано в западните райони. Валежи обаче, са малко вероятни. Ще духа слаб, в Източна България и по Черноморието - умерен вятър от юг-югозапад. Сутрешни мъгли се очакват утре край морския бряг, които обаче бързо ще се разсеят до слънчево време.

И в планините ще бъде слънчево. След обяд над масивите от Западна България облачността ще се увеличава, но ще се задържи почти без валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад.Температурите там ще се понижат в сравнение с днес и максималните в курортите ще са между 5 и 8 градуса.

И над по-голямата част от Балканския полуостров ще се задържи слънчево, преди обяд на места в равнините - мъгливо. По-значителни временни увеличения на облачността ще има над северозападните райони, но ще е без съществени валежи.

У нас в четвъртък ще бъде облачно, вятърът ще се усили, а температурите ще се понижат. В петък превалявания от дъжд се очакват главно в Западна България, а привечер валежи от дъжд и сняг ще има и в Предбалкана и високите котловинни полета, които на места ще продължат и в събота.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прокуратурата: Самоделно взривно устройство е поставено до колата на Гешев през май
Прокуратурата: Самоделно взривно устройство е поставено до колата на Гешев през май
НС разреши двойното гражданство за депутати с промените в Конституцията
НС разреши двойното гражданство за депутати с промените в Конституцията