НОВИНИ

Слънчево и топло остава времето през целия уикенд

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:52, 06.02.2021
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

И днес времето у нас ще се задържи необичайно топло за февруари, а след мъгливото в много райони утро, до края на деня в по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб югозападен вятър, а максималните температури ще са между 14° и 19°, по-ниски ще останат на местата с по-трайна мъгла.

През следващото денонощие облачността ще бъде предимно значителна, видимостта в равнините и низините отново ще бъде намалена, на отделни места и ще преръмява.

Минималните температури в повечето райони ще са м/у 2° и 7°, в София - около 5°. Максималните ще са в широки граници - му 12° и 17°, чувствително по-ниски по поречието на Дунав - до около 7°-9°. Ще духа слаб вятър, който след обяд в източната половина на страната ще започне да се ориентира от югозапад, най-късно по Черноморието, където до вечерта ще бъде мъгливо, на отделни места със слаби ръмежи.

Променлива, по-често значителна ще е облачността и в планините, на отделни места слабо ще превалява. Максималните температури по високите върхове ще са малко над нулата. В планинските курорти - от 7° на Алеко, 13-14܄ в Боровец и Пампорово до 16° в Банско. Вятърът ще се ориентира от югозапад и ще е временно силен.

Обилни снеговалежи се очакват утре в Европейска Русия, както и в централноевропейските страни, където ще бъде и много ветровито. Облачно и с валежи от дъжд ще бъде времето на Пиренейския полуостров и Централното Средиземноморие. Облачността и на Балканите ще се увеличава и вплътнява, и след обяд в северозападните райони ще завали дъжд. Температурите на полуострова ще се задържат по-високи от обичайните за февруари.

И у нас до средата на следващата седмица ще се задържи топло за февруари. Облачността ще е по-често значителна, на места ще превалява дъжд. Вятърът ще се ориентира от северозапад и с него във вторник температурите слабо ще се понижат. В четвъртък вятърът ще се усили и с него ще започне понижение на температурите, което бързо ще обхване цялата страна и дъждът навсякъде ще премине в сняг.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Официално: Лудогорец привлече национал на Кипър
Официално: Лудогорец привлече национал на Кипър
Русия - Италия е финала за ATP Cup 2021
Русия - Италия е финала за ATP Cup 2021