НОВИНИ

Слънчево в следобедните часове, остава предупреждението за мъгли

bnt avatar logo
от БНТ
13:02, 14.11.2021
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

В близките часове в по-голямата част от страната отново ще бъде слънчево, със слаб вятър от изток-югоизток и максимални температури между 10° и 15°, по-ниски в районите с трайни мъгли.

Предупреждение от първа степен, код жълто за опасно намалена видимост, е обявено в областите Велико Търново, Плевен, Враца, Монтана и Видин, където на много места мъглите ще се задържат през целия ден.

Предимно облачно и мъгливо ще бъде през нощта над по-голямата част от страната. Разкъсана облачност и по-добра видимост ще има над планините. Очакват се сутрешни температури между 0° и 5°, а максималните ще са по-ниски, в сравнение с днес и ще са са между 7° и 12°, малко по-високи в крайните югозападни райони. През деня ще преобладава облачно време и на места ще има слаби валежи от дъжд. Вятърът ще е до умерен от североизток.

В планините облачността ще е по-често значителна. На места слабо ще превали. Почти без валежи и с повече слънце ще е над масивите от Югозападна България.

Максималните температури и там ще се понижат и в курортите ще са от 3° на Алеко, до 10° в Банско. В Боровец и Пампорово – около 7°.

В много райони от Източна и над по-голямата част от Централна Европа ще преобладава слънчево време, докато над останалата част от континента ще е предимно облачно и с валежи от дъжд, в северните райони от сняг. Предимно облачно ще е и над по-голямата част от Балканския полуостров, на места с ръмежи.

У нас облачното време ще се задържи и през следващите дни, но ще е почти без валежи. Температурите ще останат без съществена промяна, като максималните ще са между 8 и 13 градуса. От петък обаче се очаква захлаждане.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вотът в чужбина: Как протича гласуването в Белгия?
Вотът в чужбина: Как протича гласуването в Белгия?
Националният отбор на България отпътува за Швейцария
Националният отбор на България отпътува за Швейцария