НОВИНИ

Слънчево време до края на деня

bnt avatar logo
от БНТ
13:29, 16.10.2022
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Днес ще бъде предимно слънчево с температури между 16 и 21 градуса. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от север-североизток. Утре минималните температури ще са предимно между 1° и 6°, в отделни райони и малко по-ниски и ще има слани. По-топло ще бъде по Черноморието със сутрешни температури до 10 - 11°.

Преди обяд в низините и котловините видимостта временно ще е намалена, но по-късно ще е слънчево. Максималните температури ще бъдат между 17° и 22°. Ще духа слаб вятър от изток, в Източна България и на морския бряг ще е до умерен от североизток. По Черноморието в сутрешните часове ще има ниска облачност. Максималните температури там ще са около 17 - 19°.

Слънчево остава времето и над планините. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток, по най-високите части на Рила и Пирин вятърът ще е умерен до силен. Максималните температури в курортите ще са от 13 до 16 градуса, на Алеко ще е около 8.

И към времето на континента - облачно ще бъде над Скандинавския полуострови и в Западна Европа, на места ще е дъждовно и ветровито. Слънчево и топло ще е в Източна Европа, включително и на Балканите.

У нас в близките дни сутрин отново има мъгли. В четвъртък над Източна и Централна Северна България ще превали слаб дъжд. Дневните температури ще се понижат. В петък ще преобладава слънчево време, но ще е хладно, с минимални температури близки до нулата, а дневните ще са предимно между 10° и 15°.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 100 души гасят пожар между варненските села Бенковски и Здравец
Над 100 души гасят пожар между варненските села Бенковски и Здравец
Станимир Стоилов: Левски ще се бори във всички турнир, не са съдиите проблемът на българския футбол
Станимир Стоилов: Левски ще се бори във всички турнир, не са съдиите проблемът на българския футбол