НОВИНИ

Слънчево време ни очаква до края на деня

bnt avatar logo
от БНТ
14:06, 24.07.2021
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

И в близките часове ще се задържи слънчево, малко повече облаци ще има над планинските райони в Югозападна България и на отделни места там ще превали краткотраен дъжд. Максималните температури ще бъдат между 27° и 32°, а утре ще се повишават с още 2 - 3 градуса и на места ще достигнат и до 34 градуса. Денят отново ще е слънчев. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от изток-североизток.

До умерен ще остане вятърът и по черноморското крайбрежие. Времето и там ще е слънчево, с максимални температури на въздуха: около 28 - 29°, а морската вода е 26 - 27°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Слънчева ще бъде неделята и в планините. Ще духа слаб източен, по най-високи части до умерен северен вятър. Температурите в курортите ще са от 19 до 28 градуса.

Над Западна Европа, в Германия и Швейцария ще е облачно с валежи от дъжд. В по-голямата част от Източна Европа също ще е облачно. Над северните райони от Пиренейския полуостров и в Италия ще е слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността, на изолирани места с валежи от дъжд. Ще превали и над северозападните райони от Балканите.

У нас през новата седмица времето ще бъде слънчево и ще става все по-горещо. През първите дни вятърът ще е слаб, по морския бряг до умерен от изток-североизток, в четвъртък в по-голямата част от страната ще стихне.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жители на село Червен блокираха пътя Асеновград-Кърджали заради безводие
Жители на село Червен блокираха пътя Асеновград-Кърджали заради безводие
В местността Узана се провежда най-големият фестивал, посветен на грижата за природата
В местността Узана се провежда най-големият фестивал, посветен на грижата за природата