НОВИНИ

Слънчево време, но опасно силен вятър до края на деня

bnt avatar logo
от БНТ
12:20, 21.07.2021
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

Днес ще преобладава слънчево време с максимални температури между 27 и 32 градуса. Над Източна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места, главно в крайните североизточни райони, ще превали и прегърми.

Ще е и ветровито, с умерен, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина, временно силен вятър от запад-северозапад. В сила е предупреждението от първа степен - код жълто за силни пориви на вятъра, които могат да достигнат скорост до над 80 км/ч.

През нощта вятърът ще отслабне и ще се ориентира от север. Над по-голямата част от страната ще бъде предимно ясно. Очакват се сутрешни температури от 14 до 21 градуса, максималните ще бъдат между 25 и 30 градуса, в София - около 25 градуса.

През деня ще преобладава слънчево време. Ще има временни увеличения на облачността, но ще се задържи почти без валежи. Ще духа до умерен, в североизточните райони временно силен северен вятър. Отново има обявено предупреждение за силни пориви в няколко области в страната.

По Черноморието ще е предимно слънчево с временни увеличения на облачността. Валежи не се очакват. Ще духа умерен до силен северен вятър.

Ще бъде по-хладно с максимални температури между 26 и 29 градуса. Температурата на морската вода е 26 - 27 градуса. Вълнението на морето ще се усили и ще бъде 2 - 3 бала.

В планините облачността ще е променлива, като само на отделни места слабо ще превали. Ще духа умерен северен вятър.

Максималните температури в курортите - от 15 градуса на Алеко до 24 градуса в Банско. В Боровец и Пампорово - около 20 - 21 градуса.

На Балканите ще бъде слънчево, но ветровито в крайните североизточни райони, където на места е възможно и да превали.

У нас в петък и събота ще преобладава слънчево време, с превалявания главно в планините в Югозападна България. Максималните температури в повечето райони ще бъдат между 26 и 31 градуса.

Предимно слънчево ще бъде и в неделя, и в началото на следващата седмица, температурите ще продължат да се повишават.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Доминик Янков: Готови сме за мача
Доминик Янков: Готови сме за мача
Бризбън ще е олимпийска столица през 2032 година
Бризбън ще е олимпийска столица през 2032 година