НОВИНИ

Слънчево време с превалявания само в планинските райони

Снимка: БТА/Архив
bnt avatar logo
от БНТ
05:55, 20.09.2023
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

Ще преобладава слънчево време. В следобедните часове над планинските райони от западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали, в отделни райони и ще прегърми. Вятърът ще е слаб. Минималните температури ще бъдат между 11° и 16°, на морския бряг - от 15° до 20°, а максималните - между 25° и 30°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури ще са 24 - 26°. Температурата на морската вода е 23 - 25°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

В планините преди обяд ще преобладава слънчево време. В следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Без валежи ще се задържи в крайните източни райони. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 20°, на 2000 метра - около 13°.

В четвъртък и петък ще преобладава слънчево време. След обяд над Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали и прегърми.

В събота ще бъде слънчево, а вероятността за краткотрайни следобедни валежи е малка. Вятърът ще е слаб, от юг. Минималните температури ще бъдат между 13° и 18°, а максималните в по-голямата част от страната ще са около и над 30°.

В неделя над западната половина от страната ще се развива купесто-дъждовна облачност, повишава се вероятността за краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици на повече места. В източните райони ще се задържи предимно слънчево.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Правителството ще отпусне още 63 млн. лв. на земеделците, те остават в стачна готовност
Правителството ще отпусне още 63 млн. лв. на земеделците, те остават в стачна готовност
ПСЖ се наложи над Борусия Дортмунд с два гола след почивката
ПСЖ се наложи над Борусия Дортмунд с два гола след почивката