НОВИНИ

Слънчево време със следобедни валежи и гръмотевици утре

bnt avatar logo
от БНТ
12:48, 09.05.2022
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

Днес максималните температури ще останат без промяна, в сравнение с вчера – от 15° по Черноморското ни крайбрежие до 25 - 26° в западните райони от страната. Ще бъде предимно слънчево със слаб вятър от изток-североизток.

През нощта по-значителни увеличения на облачността ще има в Дунавската равнина, а в сутрешните часове на отделни места в низините и около водните басейни ще се образуват мъгли. Минималните температури утре ще са между 4° и 9°, а максималните – от 20° и 25°, в София – около 21°. Ще преобладава слънчево време със следобедни валежи и гръмотевици на места в Западна и Северна България. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър.

Предимно слънчево ще бъде на морския бряг, с повече облаци над северното крайбрежие. Максималните температури ще са между 17° и 19°, температурата на морската вода е 14 - 15°, а вълнението на морето ще бъде слабо.

Слънчево време ще преобладава и в планините. Купеста и купесто-дъждовна облачност ще се развива над масивите от Западна България и над Централния Балкан и на места там ще превали и прегърми. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. На Балканите ще преобладава слънчево време с повече облаци над северните и западните части от полуострова, където на места в следобедните часове също ще превали и прегърми.

Ветровито и с валежи ще е на Скандинавския полуостров и в северните райони от Великобритания. В останалата, по-голяма част от континента, който е под влиянието на обширен антициклон, ще бъде слънчево, а в много райони от Западна и Централна Европа – и по-топло от обичайното за сезона.

У нас, в сряда, температурите ще останат без промяна. Ще преобладава слънчево време с изолирани краткотрайни превалявания само в планинските райони. В четвъртък и петък се очаква слънчево време и съществено затопляне, но през нощта срещу събота и в събота ще има райони с валежи и гръмотевични бури.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Благоевград и Пловдив отбелязаха 77 години от края на Втората световна война
В Благоевград и Пловдив отбелязаха 77 години от края на Втората световна война
Възрастна жена загина при тежка катастрофа край Пловдив, други двама са ранени
Възрастна жена загина при тежка катастрофа край Пловдив, други двама са ранени