НОВИНИ

Слани, сутрешни мъгли, но и постепенно затопляне в близките дни

Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
13:07, 18.10.2024
Чете се за: 02:37 мин.
У нас
Слушай новината

Застудяването продължава, увеличават се и районите със слани - тази сутрин минималните температури, с изключение на Черноморието и Сандански, бяха около, а и под нулата. В Казанлък и в Стара Загора е било по-студено дори и от планинските върхове - съответно минус 3° и минус 2°. Максималните също ще се понижат, спрямо вчера, и ще бъдат между 12° и 17°, в София - около 16°. Ще остане предимно слънчево. В Източна България, включително и по Черноморието, ще се задържи ветровито с временно силен северен вятър. В останалите райони ще бъде до умерен с посока от изток.

През нощта вятърът ще отслабне. Утре сутринта в равнините отново ще има условия за слана, а по поречията - краткотрайна мъгла. Минималните температури ще са от минус 2° на места в Западна България до +6°, в София - около минус 2°. Максималните още малко ще се понижат и ще са между 11° и 16°, в София -около 14°. След обяд ще преобладава слънчево време, със слаб до умерен вятър от изток, в Източна България - все още временно силен от север.

Слънчево ще остане времето и по Черноморието, но в сутрешните часове и там на места видимостта ще бъде намалена. Ще духа умерен североизточен вятър, а вълнението на морето ще остане силно - около 3-4 бала. Максималните температури ще са между 14° и 17°.

И в планините ще бъде слънчево, но и ветровито, особено по високите и открити части, където ще духа силен северен вятър. В ниските райони ще бъде умерен с посока от североизток. Застудяването ще продължи - максималните температури в курортите ще са от 4° до 12°.

Сравнително студено за средата на октомври ще бъде утре времето на Балканите. Ще остане слънчево, с по-значителна облачност и валежи на места по Адриатическото крайбрежие.

У нас, и в неделя, както и в началото на новата седмица, сутринта ще бъде мъгливо, а след обяд ще преобладава слънчево време. Температурите плавно ще се повишават, по-осезаемо максималните, които в сряда ще са между 17° и 22°, а сутрешните ще са вече над нулата.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започва плановият годишен ремонт на 6-и блок на АЕЦ "Козлодуй"
Започва плановият годишен ремонт на 6-и блок на АЕЦ "Козлодуй"